Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O rachetă Soyuz-2.1a încărcată cu un satelit hidrometeorologic şi 32 de sateliţi de dimensiuni mai mici, a fost lansată cu succes vineri, a anunţat agenţia spaţială rusă Roskosmos, citată de Xinhua.

Racheta Soyuz-2.1a a fost lansată la ora locală 8:41 (05:41 GMT) de pe cosmodromul Vostochny din Extremul Orient rus, se arată într-un comunicat emis de Roskosmos.

Satelitul hidrometeorologic rusesc Meteor-M No.2-2 a fost plasat cu succes pe orbită, la o altitudine de circa 832 de kilometri, a anunţat Roscosmos într-o transmisiune în direct. Acesta va oferi imagini cu nori, suprafaţa Pământului şi zone acoperite cu gheaţă şi zăpadă în spectre vizibile, infraroşii şi de microunde. Totodată, satelitul poate obţine informaţii referitoare la temperatura suprafeţei mărilor şi oceanelor şi la starea stratului de ozon şi de asemenea poate determin nivelul de umiditate, fapt ce poate îmbunătăţi acurateţea prognozelor meteorologice.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.