Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Discuţia pe tema supraaccizei la carburanţi continuă, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. El a menţionat că va aborda tema cu premierul, pentru a vedea momentul când ar putea fi luată o decizie.

Cu acciza aceasta la combustibil este o discuţie în con­tinuare. O să-i spun şi doamnei prim-ministru, pentru a vedea exact forma cea mai bună, perioada sau momentul cel mai bun pentru ca o astfel de decizie să fie şi ea dusă“, a spus ­Teodorovici.

„Ştiţi foarte bine că sunt o persoană, unii ar spune nu neapărat liberal, liberală în gândire, în sensul că, oricât ar încerca unii şi alţii să-mi pună în cârcă taxe, impozite, adoptări contra mediului de afaceri, nu o să reuşească, pentru că totuşi mediul de afaceri are o altă abordare şi o altă percepţie“, a declarat demnitarul.


Zero kilometri de ­autostradă

La introducere, în anul 2014, Cabinetul Ponta a afirmat că banii colectaţi din această supraacciză pe carburanţii auto vor fi folosiţi pentru construcţia de autostrăzi. Oricum era destul de greu de crezut, pentru că ordinul de mărime al sumelor colectate era evident prea mic pentru a fi folosit măcar la construcţia unei singure autostrăzi.

Integral pe România Liberă