Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul introduce o nouă taxă, iar Fiscul va avea un nou rol. Este vorba despre o nou[ lege, iar toate firmele sunt vizate. Ministrul Finanțelor Publice vrea taxă forfetară și eliminarea controlului ANAF deoarece companiile sunt sufocate de controalele pe care ANAF le desfășoară.

Impozitul forfetar ar putea fi mai indicat atât pentru mediul de afaceri cât şi pentru Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în condiţiile în care 45.000 de companii din 1,2 milioane aduc 98% din veniturile la bugetul de stat, a afirmat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la conferinţa „Politici fiscale pentru restructurarea financiară şi susţinerea mediului de afaceri”. „În România astăzi sunt aproximativ 1,2 milioane de contribuabili. Cam 45.000 aduc ca venituri 98%. Acesta înseamnă o mare parte din ceea ce înseamnă ANAF, resurse financiare, umane, sunt ca să zic aşa alocate fără un temei logic.

Integral pe Capital