Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisiile pentru muncă şi juridică ale Camerei Deputaţilor au adoptat, marţi, raportul la proiectul legii pensiilor, care urmează să intre în dezbaterea plenului în şedinţa de miercuri.

La votul din comisii au fost înregistrate doar patru abţineri, restul voturilor fiind favorabile.

Astfel, modificările făcute de comisii au vizat punerea în acord cu decizia Curţii Constituţionale a articolelor declarate neconstituţionale.

"Cu siguranţă mâine (miercuri - n.r.) trebuie să ajungă la votul plenului Camerei Deputaţilor. Au fost foarte puţine modificări de făcut pentru că legea nu a fost declarată Constituţională în ansamblul său, ci Curtea a cerut la trei paragrafe să fie nişte clarificări. Mai precis, cine este obligat să plătească dările către stat pentru bugetul asigurărilor sociale - şi acolo s-a făcut precizarea că, deşi trebuie să le plătească angajatul, cel care le colectează şi le distribuie mai departe este angajatorul - şi, de asemenea, a fost o corelare pentru pensiile de invaliditate. În mod normal, ar trebui să venim cu o lege privind indemnizaţia socială minimă care ar avantaja persoanele care au în prezent pensie de invaliditate, dar pentru că aşa a solicitat Curtea Constituţională, ca să fie foarte clar, am operat şi aceste modificări", a precizat, după şedinţă, deputatul PSD Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, iniţiatoarea proiectului.

Integral pe AgerpresComentarii

xyz LEGEA REVOLUTIONARILOR trebuie , urgent abrogata, pagubeste Bugetul cu sute milioane Euro, platind unor sarlatani cu adeverinte facute pe genunchi, pensii, indemnizatii, spatii comerciale, terenuri, gratuitati la spitale, medicamente, transaport, fara impozite. Iliescu si Roman au clocit jaful cu" revolutionarii", dupa modelul "ilegalistilor comunisti", care, erau rasplatiti regeste din Bugetul Romaniei comuniste. In 89', a fost Lovitura de Stat, pt care trebuie sa platim noi, toti cetatenii, unor securisti, spioni, unor derbedei cu patalamale false. Acum, sunt cca. 2 milioane "revolutionari", si numarul derbedeilor cu patalamale false, continua sa creasca.

26 iunie 2019 11:02

Soroșistu,#Rezistacu,Securistu,Masonu.din Statu Paralel,Corporatistu,Neomarxistu Prostime mămăligară....Un deputat de doua mandate are PENSIE SPECIALĂ de 25 000 Lei (250 milioane vechi) că a stat 8 ani cu curul pe scaun, a primit Salariu Nesimțit, a chiulit și s-a îngrijit doar de afacerile lui și ale odraslelor lui....Cît 10 pensii normale ale unui miner ce a lucrat 35 de ani in mină și cît 20 de pensii ale unor CAP-iști de la țară....Acum un Primar de Comună cu doua mandate are PENSIE SPECIALĂ (acum i-au schimbat denumirea, se numește INDEMNIZAȚIE COMPENSATORIE) de 7 000 Lei plus Pensia Normala de Contribuție încă vreo 3 000 Lei....Deci va avea pensie cît toate familiile din gospodăriile de pe strada lui (dacă n-o avea deja vilă pe trei străzi...). Așa că PROSTIME MĂMĂLIGARĂ mănîncă în continuare Ștevie și Lobodă dar du-te conștiincios să votezi PSD-ul ca să prospere Baroniada și Nepotismul acestuia....

26 iunie 2019 10:16

ariciul Bai faceti legea aia odata ,ca e pentru pensionari si acestia nu mai au mult de trait ,un 10-15 ani acolo cei mai norocosi si mai sanatosi ,fiindca multi isi dau banii pe buline ,injactii si sonde.Scoateti legea aia odata si dati pensii decente sa traiasca si ei macar ultima parte a vietii fara datorii,si tot din saracie,ca toata viata stim cum e;CAR-uri rate in banci,Facturi ,studiile copiilor ,Viata ioc.Macar la batranete sa putem sta si noi cu doua trei blonde primprejur,puse la gheatza ,un gratarel de cartofiori pai si rosii si ardei si ceo mai da Domnul.

26 iunie 2019 9:40

xyz LEGEA REVOLUTIONARILOR trebuie , urgent abrogata, pagubeste Bugetul cu sute milioane Euro, platind unor sarlatani cu adeverinte facute pe genunchi, pensii, indemnizatii, spatii comerciale, terenuri, gratuitati la spitale, medicamente, transaport, fara impozite. Iliescu si Roman au clocit jaful cu" revolutionarii", dupa modelul "ilegalistilor comunisti", care, erau rasplatiti regeste din Bugetul Romaniei comuniste. In 89', a fost Lovitura de Stat, pt care trebuie sa platim noi, toti cetatenii, unor securisti, spioni, unor derbedei cu patalamale false. Acum, sunt cca. 2 milioane "revolutionari", si numarul derbedeilor cu patalamale false, continua sa creasca.

26 iunie 2019 8:15

PSD ipocrit si mincinos II doare-n p-ula pe PSD de tara si de romani! Astazi, coalitia HOTILOR penali a dat OUG pentru a da PENSII SPECIALE si primarilor, viceprimarilor, presedinti de CJ..Pe 26 MAI la referendum TARA, POPORUL ROMAN a spus STOP FURTULUI DIN BANUL PUBLIC! Docila lui DRACnea, veorica a spus ca a inteles si respecta dorinta Romanilor! Bataie de joc!!! Nu a inteles nimic! Trebuie sa iesim masiv in strada si sa dam cu ei de pamant! N-au in cap decat cum sa fure mai mult si sa lase tara vraiste! Greva, miscari sindicale, orice, dar nu mai trebuie lasati in fruntea bucatelor ca astia fura tot!!

25 iunie 2019 22:53

PSD partid de HOTI II doare-n p-ula pe PSD de tara si de romani! Astazi coalitia HOTILOR penali au dat OUG pentru a da PENSII SPECIALE primarilor, viceprimarilor, presedinti de CJ..Pe 26 MAI la referendum TARA, POPORUL ROMAN a spus STOP FURTULUI DIN BANUL PUBLIC! Docila lui DRACnea, veorica a spus ca a inteles si respecta dorinta Romanilor! Bataie de joc!!! Trebuie sa iesim masiv in strada si sa dam cu ei de pamant! N-au in cap decat cum sa fure mai mult si sa lase tara vraiste! Greva, miscari sindicale orice dar nu mai trebuie lasati in fruntea bucatelor ca astia fura tot!!

25 iunie 2019 22:15

Socotitorul Sa facem o mica socoteala . Numarul salariatilor din RO aproximativ 6 000 000, Salariul mediu pe economie 5 000 lei brut/luna. Cotributie la pensie este 25%, adica in medie 1250 lei/luna, pe an este 15 000 lei/angajat. Pentru toti angasatii se varsa la Casele de pensii ( daca se varsa??) 90 000 000 000 , adica 90 miliarde de lei. Numarul pensionarilor 5000 000, pensia medie (2019) 1200 lei/luna, pe intreg anul 14 400 lei/pensionar. Pentru toti pensionarii Casa de pensii plateste pe intreg anul 72 000 000 000 lei adica 72 miliarde de lei. Se vede bine ca DACA SUNT COLECTATI TOTI BANII si DACA datele STATISTICE SUNT BUNE ( cateva mii nu conteaza) atunci BANII AJUNG. Pentru a fi VIABILA LEGEA PENSIILOR din 2022, cand pensiile aproape se dubleaza, asta ar insemna o pensie medie de 2 200 lei/luna. Presupunand acelasi numar de pensionari ( desi va fi mai mare ) e nevoie de un fond de pensii anual de 2200x12x 5 000 000 = 132 000 000 000 adica 132 miliarde lei lunar (Guvernul a estimat 140 miliarde de lei).

25 iunie 2019 14:07

Socotitorul De unde se va strange DIFERENTA? Daca in anii care urmeaza ( 2020, 2021 si 2022) numarul salariatilor si angajatilor ( pensionari angajati, etc) ar creste cu 500 000 s-ar ajunge la 6 500 000 de PLATITORI DE CONTRIBUTII LA PENSII. Pentru asta ar trebui SALARIUL MEDIU BRUT sa ajunga la [(140 000 000 000 : 6 500 000):12]x 4 = 7 200 lei /luna. E posibil? Sigur este POSIBIL ! Evreii care le-au facut psd-ului PROGRAMUL nu au luat in seama doua lucruri. Romanii nu sunt nemti, iar evolutia economiei este imprevizibila. Adica in ROMANIA se FURA si deci nu ajung BANI pentru investitii ( NU S-A FACUT NIMIC IN ULTIMII 3 ani), prin urmare ECONOMIA nu poate sa creasca NUMAI PE CONSUM ( cine va crea cele 500 000 de noi locuri de munca?). Si, nu cumva sa intre economia MONDIALA in RECESIUNE! Prin urmare AR FI O MARE MINUNE ca aceasta lege SA POATA FI APLICATA din 2022.

25 iunie 2019 14:06

Socotitorul AICI nu s-au luat in calcul cei 5% care se varsa in PILONUL II. Ar insemna inca un PLUS de 28 miliarde de lei la cei 140 miliarde. Vedeti de ce trebuie sa DISPARA PILONUL II? Altfel nu ajung BANII chiar daca economia va MERGE BINE!!!! In acest ultim caz se va merge ( CUM S-A MERS si in ultimii trei ani) pe o INFLATIE anuala de 5%.

25 iunie 2019 14:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.