Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la o înţelegere în partid: baronii PSD nu vor candida la Congres, pe motiv că e nevoie de un suflu nou în partid, dar vor avea mai multă influenţă în ministere. De asemenea, Dăncilă şi-a cimentat majoritatea în Parlament oferind ALDE funcţia de Avocat al Poporului, iar celor de la ProRomânia un post în conducerea ANRE, dovedind că disputele cu Victor Ponta sunt doar de faţadă.
Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, ar fi vrut să candideze pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, în timp ce baronul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, şi-ar fi dorit postul de secretar general al partidului, susţin surse politice pentru „Adevărul“.
Premierul Viorica Dăncilă i-a făcut să se răzgândească: Oprişan a obţinut promisiunea că, la remanierea Guvernului de luna viitoare, va primi un minister pentru unul dintre oamenii săi de încredere, în condiţiile în care actualul preşedinte al CJ Vrancea nu vrea să renunţe la şefia judeţului.
Portofoliile vizate de Oprişan sunt Internele şi Dezvoltarea, susţin sursele citate. Carmen Dan, actualul ministru de Interne, fidelă lui Liviu Dragnea până în măduva oaselor, e pe făraş, în timp ce Daniel Suciu, care ocupă funcţia de ministru al Dezvoltării, va fi ales preşedinte executiv al PSD şi e posibil să renunţe la postul din Guvern pentru a se dedica partidului.
Cât despre Niculae Bădălău, liderul PSD Giurgiu e deja ministru al Economiei, deci nu mai râvneşte şi la altă funcţie în Executiv. Însă Bădălău are de tranşat o dispută personală cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, fost membru în organizaţia Giurgiu, care s-a răzvrătit împotriva sa. Dăncilă i-a promis că-l dă afară din Guvern pe Răzvan Cuc, unul dintre protejaţii lui Liviu Dragnea, aflat la al doilea mandat în fruntea Transporturilor în guvernarea PSD-ALDE.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.