Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii a criticat în termeni duri viitorul social-democraților pe care aceștia vor să-l stabilească la ultimul congres din perpectivă electorală și administrativă.

„Cronica unui congres eșuat deja...Nu m-a mirat foarte tare să văd că mulți dintre cei care îi ridicau osanale Iubitului și Înțeleptului și Potentului Conducător își fac acum un duș cu onorabilitate, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. E adevărat, la fel cum Ceaușescu a murit, dar ceaușismul este bine mersi, păstrat cu sfințenie în mai toate partidele românești, mai istorice, mai progresiste, mai totalitare, cu care defilăm pe scena democrației de cumetrie, soră cu capitalismul de cumetrie, la fel pare a fi situația cu Liviu Dragnea.

Ultimele săptămâni stau sub semnul unui drăgnism rezidual. Și am convingerea că el, drăgnismul, va dăinui, așa cum dăinuie și ceaușismul. Pentru că este expresia degenerării grave a politicului: partidele au rămas doar niște instrumente ale luptei pentru putere. În rest nu mai produc nimic!

L-am criticat deschis pe Liviu Dragnea și nu când se afla la carantină, ci atunci când era susținut inclusiv de mulți dintre cei care astăzi îl atacă. Problema esențială a lui Liviu Dragnea a fost aceea că a mutat periferia în centru și a ajuns să ocupe o funcție în stat fără a fi avut datele unui om de stat. Cu o mentalitate de argat, a transformat partidul speranțelor a milioane de oameni într-o afacere personală. Modul în care a ieșit din scenă e trist, fără a fi însă tragic. Aroganță provincială, beția unei puteri iluzorii, a unui “scor istoric”, în 2016, căruia nu i-a înțeles semnificațiile. Un permanent joc la cacealma, o contraselecție fără precedent în partidul lui Iliescu și Năstase, o ruptură nemaiîntâlnită la vârful partidului între discurs și realitate.

Nu așa aș fi vrut să se întâmple însă ”schimbarea” în PSD, prin încarcerarea liderului. Dacă aveam demnitate, eram noi cei care schimbam o conducere cu aromă de totalitarism și un lider care s-a comportat ca un șmecheraș de mahala, într-o lume în care principiile contează, ca și valorile. Dar nu ne-am propus așa ceva. Pentru că, să fim onești, modelul ”Dragnea” convine mult prea multora, ca să se despartă de el!”, a scris senatorul pe pagina sa de facebook.

Acesta a mai adăugat că ceea ce vedem în aceste zile în Partidul Social Democrat nu este o revoluție, ci o restaurație.

„Discuția despre reformă se transformă într-o simplă răfuială întrgrupuri de putere. Sau într-un armistițiu de sezon. Regret să văd că această ”revoluție” este condusă de cea care îi datorează lui Liviu Dragnea mai tot: poziția de prim-ministru, aceea de președinte executiv al PSD, chiar și privilegiul turistic euro-parlamentar de a fi fost plecată din țară nouă ani... Nu-mi aduc aminte să se fi opus puseelor autoritariste ale lui Liviu Dragnea. Acum ce facem? Celor care răsar din lanul de lașitate le dăm certificate de disident sau de revoluționar? Ridicol! Un spectacol jalnic! E ca și cum, după dispariția lui Ceaușescu, Revoluția ar fi fost condusă de Bobu, Manea Mănescu și mai ales de Postelnicu și al său zbucium epocal: “am fost un dobitoc!”, a mai scris Ionuț Vulpescu.

În ceea ce privește congresul din 29 iunie al Partidului Social Democrat, acesta este deja ratat, în opinia senatorului, fiindcă partidul este rupt de realitate, dezarticulat și fără busolă.


Comentarii

Am auzit bine? Cretinul ăsta cu petlițe albastre o fo ministrul culturii?! Care cultură? A culturii de napi pentru porci? Este vina pizdacilor că l-au făcutără senator, precum calul lui Caligula! Îmi amintesc că, pe vremea când era ministrul culturii și se pronunța pe probleme specifice fișei postului, prostul ăsta cu spume din trei încercări, două le nimerea cu mucii în fasole. Ca și acum când pronunță în mod neadecvat și într-un context aiurea numele lui Ceaușescu.

24 iunie 2019 23:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.