Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai mulţi parlamentari au depus un proiect legislativ care ar urma să modifice Codul Muncii, astfel încât angajaţii să aibă o singură zi liberă pe săptămână, nu două, iar pentru ziua de muncă în plus să fie retribuiți. Inițiatorii acestui proiect, proveniți din PNL, semnalează că există o neconcordanță între normele "care reglementează munca suplimentară, pe de-o parte, şi cele care privesc repausul săptămânal, prin care se stabileşte durata maximă săptămânală a timpului de muncă".

Întrucât Codul Muncii precizează că "durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână", acest lucru înseamnă că un angajat poate lucra timp de șase zile pe săptămână (nu doar cinci), timp de opt ore pe zi, consideră inițiatorii acestui proiect de modificare a Codului Muncii. Pentru cea de-a șasea zi pe care o va munci pe săptămână, angajatul ar urma să fie plătit suplimentar.

Integral pe România Liberă