Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Adevărata bătălie de la congresul PSD de la sfârșitul acestei săptămâni este desemnarea noii structuri de conducere a partidului, după condamnarea lui Liviu Dragnea și, mai ales, după înlăturarea din funcții a apropiaților acestuia.

Viorica Dăncilă este unul dintre candidații pentru funcția de președinte și încearcă să obțină susținere nu doar pentru ea, dar mai ales pentru echipa cu care intenționează să conducă partidul, după data de 29 iunie. JURNALUL NAȚIONAL susține Dăncilă îl dorește pe vicepremierul Danel Suciu pentru funcția de președinte executiv al PSD, iar pentru funcția de secretar general al PSD îl preferă pe fostul ministru al Tineretului, Marius Dunca.

Actualul președinte interimar al PSD a declarat însă că dorește si un contracandidat la funcția de președinte al partidului și că nu are vreo preferință în privința candidaților, anunță EVENIMENTUL ZILEI. „Congresul trebuie să decidă președintele partidului și secretarul general. Eu nu mi-am exprimat vreo preferință pentru anumite persoane. Se speculează multe lucruri, eu îi apreciez pe toți colegii, toate colegele. Mi-ar plăcea să nu fiu singurul candidat pentru conducerea partidului PSD”, a declarat Dăncilă.

Între timp, vicepremierul Daniel Suciu, ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice, şi-a anunţat candidatura pentru a doua poziție în partid, funcţia de preşedinte executiv al PSD. ROMÂNIA LIBERĂ amintește că deputatul Daniel Suciu a profesat ca jurnalist, fiind șef al departamentului politic la cotidianul „Mesagerul” din Bistrița-Năsăud. De asemenea, el a fost corespondent la Evenimentul Zilei.

El îl va avea drept contracandidat pe actualul primar de la Sectorul 5, Daniel Florea, însă va avea de furcă și cu fostul secretar general Codrin Ștefănescu, care vrea să-și redobândească funcția din care a fost înlăturat după arestarea lui Liviu Dragnea.

Surse de la vârful PSD, citate de ANTENA3, au precizat că încep să se aşeze lucrurile în privinţa viitoarei conduceri a partidului. Spre exemplu, urmare a negocierilor, preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, ar urma să renunţe la candidatura pentru funcţia de secretar general. El ar urma să primească "la schimb" postul de ministru al Transporturilor, atunci când va fi "operată" o remaniere guvernamentală! Ce e drept, se discută o posibilă remaniere, iar pe lista celor vehiculaţi că vor părăsi ministerele se numără şi Răzvan Cuc de la Transporturi.

Funcţiile rămase libere după condamanrea lui Liviu Dragnea şi demiterea lui Codrin Ştefănescu au arătat că numeroşi PSD-işti râvnesc la cele mai importante poziţii din partidul care asigură guvernarea României, constată ADEVĂRUL. Pentru numărul 1 în partid nu e înghesuială până în prezent, singurul candidat anunţat fiind premierul Viorica Dăncilă, cea care asigură şi preşedinţia interimară a formaţiunii. Surse politice au precizat pentru „Adevărul“ că e puţin probabil ca grupul conturat în jurul politicienilor Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Marcel Ciolacu să vină cu un contracandidat puternic

Pe de altă parte, situaţia e complet diferită în ceea ce priveşte pretendenţii la funcţia de preşedinte executiv şi la cea de secretar general, afirmă GÂNDUL. Pentru a deţine a doua funcţie ca importanţă în PSD şi-au anunţat candidatura Daniel Suciu (vicepremier şi ministru al Dezvoltării) şi Daniel Florea (primar al Sectorului 5). Însă pentru această funcţie ar putea să apară un al treilea candidat, cele mai mari şanse fiind ca tabăra Stănescu-Firea-Ciolacu să-l propună pe Paul Stănescu.

De altfel, conducerea PSD Olt a votat pentru intrarea lui Stănescu în cursă, dar acesta a precizat că se mai gândeşte. O variantă de rezervă în cazul unui refuz al lui Stănescu ar fi Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei fiind unul dintre cei mai vechi social-democraţi, la care se adauga faptul că la nivelul membrilor de partid e bine văzută, ceea ce ar fi o problemă pentru contracandidaţii ei. Pe scurt, Viorica Dăncilă, alături de Daniel Suciu şi Marius Dunca, în opoziţie cu garda veche din partid, care încearcă să obţină susţinere. Aceasta este situaţia din PSD înainte de congresul de săptămâna viitoare.


Comentarii

De ce o tot atacați, măh, pe madam Veorica?! Nu vă ajunge că s-a așezat capră în fața stărpului de la Cotroceaua Confortabilă și lustruiește cismele statului paralel? Dă ce mama mă-si o tot laudă molfăit boșorogul ipocrit Băse?!

25 iunie 2019 9:35

De la P$Draknea la PS Drăcilă Tot un drac, unul mai analfabet...

25 iunie 2019 4:04

Veorica Păduchi-Lați Dăncilă Baga-mi-as lbrânza în gura ta!

25 iunie 2019 3:17

Viorica Gabor Hai ca iar au inceput Clanurile de Baroni din PSD-u sa se flageleze iar muierile socialiste sa-si scoata ochii....Si ca un facut....Totzi arunca vina pe Dragnea de parca deciziile proaste de dinainte nu le luau si cu acordul si votul lor....Vi-i mai amintitzi cum toata Sala Palatului la Congresul anterior aclama si era deacord cand Dragnea in delir i-a intrebat"Vretzi sa mai fiu Presedintele vostru ?!?...."Si totzi in cor strigau in extaz Da!....Da!....Da!....Acum sa puna pe Ordinea de Zi o Planificare zilnica ca sa se duca PSD-istii pe rand zilnic sa"arunce cu prashtia chiftele peste gard la Rahova"...Poate o prinde si Circarul Mazare....

24 iunie 2019 16:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.