Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Consiliul Judeţean Alba a finalizat licitaţia publică pentru modernizarea Transalpinei de Apuseni, drumul spectaculos care traversează munţii pe o distanţă de aproape 80 de km.
Contractele pentru cele două loturi au fost obţinute de o asociere de firme româneşti şi italiene. Este vorba despre DJ 107 I, supranumit şi ”Transalpina de Apuseni”. Drumul va avea 78,5 kilometri şi va costa 41,6 milioane de euro.
Drumul va deschide destinaţii turistice importante, până acum inaccesibile şi va avea piste de biciclete, staţii de autobuz şi multe altele. Termenul de finalizare este de 36 de luni, iar lucrările ar putea începe într-o lună de la semnarea contractului.
Costurile vor creşte însă cu circa 2 milioane de euro din cauza unei ordonanţe de urgenţă a guvernului, care a ridicat salariul minim în construcţii. Lucrările sunt finanţate din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional. Consiliul Judeţean Alba va contribui cu valoarea neeligibilă a proiectului, adică puţin peste 400.000 de lei.

Integral pe Adevărul