Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Executivul ar putea adopta, în şedinţa de joi de la ora 15.00, Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului administrativ, dacă toate criteriile sunt împlinite, a anunţat Viorica Dăncilă. Premierul susţine că avizul CES, deşi este unul negativ, este doar consultativ.

Vicepremierul Daniel Suciu a anunţat, săptămâna trecută, că impactul bugetar pentru indemnizaţiile la limită de vârsta pentru primari este cuprins între 100 şi 150 de milioane de lei pe an.

Deputatul independent Nicuşor Dan a criticat modificările aduse Codului administrativ, susţinând că acestea ar trebui trecute prin Parlament, nu adoptate prin ordonanţă de urgenţă. El a afirmat că noul Cod administrativ urmăreşte intrarea în legalitate a celor 22 de companii municipale din Bucureşti.

Şi Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a solicitat Guvernului să nu emită OUG pentru Codul Administrativ, ci să îl adopte sub formă de lege, prin Parlament. FNSA a mai cerut interzicerea angajării în administaţia publică a celor care beneficiază de pensie de la stat.

Printre prevederile textului de OUG pus în transparenţă publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării au rămas şi unele declarate neconstituţionale, precum pensiile speciale pentru aleşii locali.

Integral pe Mediafax