Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul va majora numărul minim de zile de concediu ale salariaţilor din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare, dacă un proiect lansat în dezbatere publică Ministerul Muncii va fi aprobat. De asemenea, o serie de angajaţi vor putea să cumuleze concediile de la două locuri de muncă.

În prezent, salariaţii din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare au dreptul, în fiecare an calendaristic, la un concediu de odihnă plătit, cu o durată de 18 - 25 zile lucrătoare, în raport cu vechimea în muncă.

Ministerul Muncii consideră că această prevedere din legislaţie încalcă dispoziţiile din Codul Muncii care garantează fiecărui salariat o durata minimă a concediului de odihnă anual de 20 de zile lucrătoare.

Drept urmare, ministerul Muncii propune ca salariaţii din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare să aibă dreptul, în fiecare an calendaristic, la un concediu de odihnă plătit, cu o durată de 21 sau 25 zile lucrătoare, în raport cu vechimea lor în muncă. Mai precis, dacă vechimea în muncă este sub 10 ani, salariaţii vor beneficia de 21 de zile de concediu. Dacă vechime este de peste 10 ani, ei vor avea o durată a concediului de 25 de zile.

Ministerul Muncii vrea să permită, de asemenea, cumularea a două perioade de concedii, pentru salariaţii din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.