Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România ocupă locuri fruntașe în clasamentele care vizează cele mai frumoase șosele din lume sau cele mai frumoase destinații de vacanță. E de notorietate deja că jurnaliștii CNN au fost impresionați de Transfăgărășan și l-au elogiat în fel și chip.

Din păcate, țara noastră este în top și la capitole care nu ne onorează deloc. Unul dintre acestea este numărul de morți în accidente rutiere pe șosele. România este pe primul loc în Uniunea Europeană în acest caz.

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății arată că țările din blocul estic au șosele mai periculoase decât cele din Occident și din nord. România stă cel mai rău UE, cu 10,3 decese la 100.000 de locuitori, la polul opus fiind Suedia cu numai 2,8.

OMS subliniază că bunăstarea unei națiuni are un rol major în această statistică.

România este și campiona Europei la migrația externă. Suntem pe locul 1 în Europa după numărul cetățenilor rezidenți în alte state, potrivit Eurostat. 1 din 5 români are rezidență într-o altă țară. România a pierdut peste 3,4 milioane de persoane, majoritatea apte de muncă și care plătesc acum taxe și impozite în țările de adopție.