Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Organizarea concursurilor de angajare în spitale ar urma să sufere modificări radicale începând din acest an - nu vor mai fi organizate de către unitățile sanitare care scot la concurs posturi vacante, ci în centre regionale, cu observatori din alte zone ale țării. Proiectul privind noua metodologie de organizare a concursurilor urmează să fie publicat în cel mai scurt timp în dezbatere publică, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru HotNews.ro.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune că în acest fel "se vor elimina suspiciunile și va fi promovată meritocrația", în timp ce purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, a explicat, pentru HotNews.ro, că "au fost foarte multe reclamații în legătură cu modul în care se fac angajările, iar Ministerul Sănătății a considerat că se pot face aceste concursuri sub egida DSP-urilor, centralizat, pe centre. Să nu mai existe suspiciuni că fiecare dă mită ca să fie angajat. Existau tot felul de discuții, suspiciuni și așa mai departe. Concursurile se organizau în spitale, dar ca să nu mai existe niciun fel de suspiciune asupra modului în care se organizează aceste concursuri, ele se vor organiza pe centre."

"Comisia de examinare va fi organizată la nivelul Direcției de Sănătate Publică. Tot DSP va stabili și data examenului, pe care o va publica online. Pentru a scoate posturi la concurs, fiecare unitate sanitară cu personalitate juridică va transmite DSP lista cu posturi vacante", a anunțat ministrul Sănătății. Concursul de angajare ar urma să includă o probă scrisă, cu subiecte tip grilă extrase din până la 2.000 de variante, precum și o probă orală înregistrată, spune Sorina Pintea.

Integral pe Hotnews