Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Va ieși un nou scandal imens pe scena publică. Se pregătesc noi pensii speciale. Guvernul se autodetonează și pregătește o nouă ordonanță de urgență care va declanșa un război în toată regula. În plus, Senatul a respins, ieri, propunerea legislativă de eliminare a pensiilor speciale, pentru care a găsit cvorum, dar nu a mai găsit cvorum pentru legea pensiilor.

Guvernul nu renunță cu niciun chip la un proiect extrem de controversat care a stârnit un scandal imens. Vrea să dea Ordonanță de Urgență pe Codul Administrativ care prevede și pensii speciale pentru aleșii locali, anunță CAPITAL. Premierul Viorica Dăncilă a declarat că, dacă sunt îndeplinite toate criteriile, Codul administrativ va fi adoptat în şedinţa de Guvern de joi.

„Nu am văzut încă lista cu actele normative pe care le vom adopta mâine (joi – n.r.) în cadrul şedinţei de Guvern. Dacă sunt îndeplinite toate criteriile, cu siguranţă, da (va fi adoptat Codul administrativ – n.r.)”, a spus Dăncilă la Palatul Parlamentului, întrebată dacă în şedinţa de Guvern de joi va fi adoptat Codul administrativ, anunță MEDIAFAX.

În același timp, Senatul a respins, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PNL prin care pensiile speciale erau eliminate. În favoarea proiectului au votat 20 de senatori, 52 au fost împotrivă şi 8 s-au abţinut, precizează ROMÂNIA LIBERĂ. Propunerea legislativă prevede, prin abrogarea sau modificarea unor articole de lege din mai multe acte normative care reglementează activitatea mai multor categorii de persoane, eliminarea, după cum este stipulat şi în titlul proiectului,

a "pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrii corpului diplomatic şi consular al României, membrii Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România".

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a scris pe Facebook că pentru coaliția PSD-ALDE „hoția, manipularea și abilitatea politică sunt demne de răsplată”, anunță GÂNDUL. „Dacă ești un om „obișnuit” care lucrează din greu 40 de ani, atunci meriți o pensie la limita supraviețuirii, cu respectarea principiului contributivității. „Elitele”, însă, adică deputații, senatorii, membrii CCR, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrii personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România și multe alte funcții ocupate politic, merită pensii de mii de euro”, a scris Vlad Alexandrescu.

Peste toate, la o zi de cand Executivul Dancila a scapat de presiunea motiunii de cenzura, s-a aflat ca un proiect important al coalitiei de guvernare, noua Lege a pensiilor, a picat la vot in Senat, anunță NAȚIONAL. Senatul a respins, tot miercuri, în plen, proiectul privind sistemul public de pensii, reexaminat ca urmare a deciziei CCR. Au fost înregistrate 67 de voturi „pentru” şi 22 abţineri, nefiind întrunit numărul minim necesar de voturi (68) pentru adoptarea unui act normativ cu caracter organic.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, citat de EVENIMENTUL ZILEI, a declarat, ieri, că Legea Pensiilor va fi aprobată „cu siguranţă” la Camera Deputaţilor, după ce Senatul a respins în plen proiectul privind sistemul public de pensii, reexaminat ca urmare a deciziei CCR.

Respingerea ar putea fi cauzata si de absenta unor senatori ai coalitiei de guvernare, ale caror voturi ar fi fost decisive pentru aprobarea proiectului legislativ. De fapt, pe fondul lipsei mobilizarii alesilor neamului care fac parte din prima Camera sesizata in cazul proiectului cu pricina, actul normativ a fost respins. Urmeaza ca, in toamna, dupa ce se revine din vacanta parlamentara, legea sa ajunga la Camera Deputatilor, for decizional. Iar COTIDIANUL remarcă faptul că în timp ce pentru pensiile normale nu s-a putut, pentru pentru pensii speciale s-a găsit cvorumul necesar.


Comentarii

Ecce Kurrupt, militant PSD Ah, cat imi place s-o frec cu fundul!

21 iunie 2019 4:58

PSD se joaca cu FOCUL! STOP: PENSIILOR SPECIALE care este FURT din banul public. Daca PSD indrazneste ACUM sa dea OUG pentru a-i categorisii si pe primari, viceprimari, presedinti de CJ, cu PENSII SPECIALE atunci NOI toti trebuie sa dam ACUM cu ei de pamant! Iesim in strada, facem greve, GREVA GENERALA pentru ca asta inseamna FURT din banul public! Asta vrea sa faca PSD sa FURE din Bugetul tarii si sa bage-n buzunarele clientelei politice banii nostrii ai TUTUROR. NU SUNTEM DE ACORD si VOM RIPOSTA!!! NU VA JUCATI CU FOCUL!

21 iunie 2019 1:03

STOP furtului din banul public! STOP: PENSIILOR SPECIALE care este FURT din banul public. Daca PSD indrazneste ACUM sa dea OUG pentru a-i categorisii si pe primari, viceprimari, presedinti de CJ, cu PENSII SPECIALE atunci NOI toti trebuie sa dam ACUM cu ei de pamant! Iesim in strada, facem greve, GREVA GENERALA pentru ca asta inseamna FURT din banul public! Asta vrea sa faca PSD sa FURE din Bugetul tarii si sa bage-n buzunarele clientelei politice banii nostrii ai TUTUROR. NU SUNTEM DE ACORD si VOM RIPOSTA!!! NU VA JUCATI CU FOCUL!

21 iunie 2019 1:03

Marius Daca am împrumuta modelul vestelor galbene? Pai francezii pentru o acciză la benzină au făcut prăpăd dar pentru așa ceva cred că ar da foc țări. Poporul trebuie să reacționeze să iasă în stradă să nu mai lase clica de penali să jefuiască tara. Jos PSD.

20 iunie 2019 23:39

Doina Nu pot sa cred ce se intampla cu nenorocitele aste de pensii speciale. Intradevar suntem un popor de imbecili daca nu reactionam si numai privim cum isi bat joc de noi nemernicii, hotii si jigodiile astea de parlamentari. Ma suifoc de-a dreptul de indignare si nervii la auzul acestei vesti. Noi, ceilalti care am muncit zeci de ani trebuie sa ne multumim cu o pensie vai de capul ei si trebuie sa tacem, nu? De ce atata nedreptate si dece stam degeaba si nu ii strangem de gat? Adfica eu, care am contribuit cu atata amar de bani la statul asta nu am dreptul la o pensie, cat de cat decenta si nu 1.150 lei, adica la limita existentei. Nu pot accepta asa ceva si nici dvs. oameni buni. Nesimtirea astora este dincolo de marginil;e intelegerii noastre.

20 iunie 2019 17:03

ion Noi prostimea ne asteptam la anularea tuturor pensiilor speciale. Nimic nu sustine acest demers. Motivatia ca unii nu au dreptul sa aiba activitati deca serviciul nu mai este valabil cand ai iesit la pensie.Ca pensionari ar trebui sa fim toti platiti conform contributiei .

20 iunie 2019 15:57

Ecce Kurrupt Yes, yes, yes! PSD fute-n cur imbecilul popor roman. Ia de la saraci ca sa dea la bogati.

20 iunie 2019 12:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.