Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Senatul a respins, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PNL prin care pensiile speciale erau eliminate.

În favoarea proiectului au votat 20 de senatori, 52 au fost împotrivă şi 8 s-au abţinut. Propunerea legislativă prevede, prin abrogarea sau modificarea unor articole de lege din mai multe acte normative care reglementează activitatea mai multor categorii de persoane, eliminarea, după cum este stipulat şi în titlul proiectului, a "pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrii corpului diplomatic şi consular al României, membrii Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România".

Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, consideră că pentru această temă a pensiilor speciale, de serviciu şi a indemnizaţiilor este necesară o discuţie elaborată pe fiecare categorie de pensie în parte. El a subliniat că votarea actului normativ în forma propusă "ar schimba intenţia iniţiatorilor".

Integral pe România LiberăComentarii

Socotitorul Pentru ca PNL si UDMR nu intelege DESFIINTAREA PENSIILOR SPECIALE trebuie ARSI LA VOT impreuna cu PSD. Vom vota numai pe cei care PROMIT ca vor desfiinta PENSIILE SPECIALE. Daca nu se vor tine de cuvant, JOS SI CU EI. Numai prin vot putem scapa de aceasta NERUSINARE numaita PENSII SPECIALE. Un magistrat are 16 000 - 18 000 de lei. Pensia pentru contributivitate ar putea fi 4 000 lei. Pentru cei CORECTI/CINSTITI mai ca as accepta un 50% spor. Dar nu mai mult. La fel si in ARMATA, POLITIE, AVIATIE, PARLAMENT. Sa se TERMINE CU PENSIILE SPECIALE! Acum sa va dau un exemplu care ne arata pana unde merge MINCIUN si IMPOSTURA in draga NOASTRA ROMANIE. Se spune ca Politia nu poate face alte activitati in domeniul privat si de aceea li se da PENSII SPECIALE ( ei le zic de SERVICIU, dar nu cotizeaza pentru ele, caci atunci ar fi aceptabile), de parca {ROFESORII AR FACE. Sigur unii o fac. Sigur aia nu-si fac treaba de dascal. Rezolvati problema. Dar sa revin la POLITIE. In Romania sunt sute/mii de unitati de PAZA/PROTECTIE. In proportie de 90% acestea sunt controlate de fosti politisti ( colonei, generali adica comisari, chestori cu pensii de la 8 000 de lei la 14 000 lei). Unde punem la socoteala ca falimenteaza si o iau de la inceput cu alte nume, alti actionari ( doar in de fatada).O jegmaneala CRUNTA a STATULUI ROMAN. Lor sa li se dea PENSII SPECIALE?????.

20 iunie 2019 16:27

Lute Ii rupem la vot dar pensiile vad ca raman ca la 52 impotriva au fost si opozsitie??Asa ca pe cine sa rupem !!??

19 iunie 2019 18:16

Viorel Si de aceea Dragi Romani da-tzi cu VOTUL in Privilegiile Nesimtzite ale astora....Le-atzi vazut pe Curoasele ALDE-iste de Norica Nicolai si Renate Weber cat de mult sufereau ca si-au pierdut atata banet european si atatea privilegii....Dar pe Coconetu ala PSD-ist brunet de "depozitara" de cotoare de mar Dragniste cat suferea de nealegere ca europarlamentara PSD-ista...Sau pe Mircea Pascu si Boshtinaru....Rupe-tzii la VOT. !..Datzi-le peste nas cu Pensiile lor Speciale si privilegiile si nepotismele lor... RUPETZI-I LA VOT....DESFIINTZATZI-I LA VOT....SA PLANGA-N BARBA TOTZI...Asta e shansa noastra a prostimii mamaligare de onoare....La VOT !....

19 iunie 2019 17:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.