Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Adrian Iliescu, kinetoterapeut, a prezentat afecţiunile coloanei vertebrale care pot apărea din cauza adoptării unei poziţii incorecte atunci când stăm pe scaun fie la birou, fie la şcoală, dar nu numai, pentru o perioadă mai îndelungată, precum şi cum putem preveni apariţia lor.

Adrian Iliescu prezintă kinetoterapia drept o ramură a medicinei care se referă la recuperarea medicală, dar şi la prevenirea apariţiei bolilor (termenul de specialitate fiind profilaxie) specifice coloanei vertebrale. Se pare că această ramură datează de mii de ani şi era folosită de popoarele asiatice pentru îmbunătăţirea organismului, dar şi de popoarele / armatele romane care o foloseau cu precădere în cazul soldaţilor răniţi în luptă, utilizând-o în procesul de recuperare fizică. De asemenea, prima persoană care a studiat şi a cercetat efectele exerciţiilor fizice în diferite medii a fost Hipocrate, care este considerat părintele gimnasticii medicale.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.