Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Facebook vrea să revoluționeze tranzacțiile online prin intermediul propriei cryptomonede – Libra, urmând crezul exprimat de Mark Zuckerberg la începutul anului: Trimiterea de bani online ar trebui să fie la fel de simplă ca trimiterea unei poze. Noua monedă digitală, ce va fi lansată în curând de gigantul american, ar urma să simplifice tranzacțiile online și să ofere tuturor persoanelor care au acces neîngrădit la economia digitală. Moneda va fi legată de valoarea unor valute precum dolarul sau euro. Anunțul companiei a stârnit un interes uriaș printre internauți și companiile financiare, dar a stârnit și îngrijorări legate de protejarea datelor personale.

Pentru a spori încrederea și interesul în acest proiect, Facebook a cooptat un consortiu de 28 de companii, printre care se numără Uber, Vodafone, Visa, Mastercard și PayPal, care vor fi acționare în firma ce va gestiona noua monedă.

Utilizatorii platformelor de socializare și mesagerie – Facebook, WhatsApp și Instagram – vor putea realiza tranzacții cu nouă monedă lansată de gigantul IT, începând cu prima jumătate a anului 2020, potrivit explicațiilor date de Facebook.

Integral pe G4media.ro