Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Încurajată de rezultatul obținut la moțiunea de cenzură de marți, care a fost respinsă, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că ia în calcul o restructurare a Guvernului. Spre deosebire de remanierea guvernamentală, unde un ministru e schimbat cu un altul, restructurarea presupune și un vot al Parlamentului, deoarece unele ministere pot fi comasate iar altele pot dispărea.

„Luăm în calcul și restructurare, vom decide cu colegii pe ce variantă vom merge, astfel încât să nu mai avem aceste blocaje. Cred că rezultatul de la moțiunea de cenzură ne permite să avem o restructurare și să luăm în calcul acest aspect”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți seară, după votul favorabil de la moțiunea de cenzură din Parlament, anunță ADEVĂRUL.

În urmă cu doar câteva sătpămâni, Viorica Dăncilă nu a vrut să meargă pe varianta restructurării Guvernului în Parlament din cauza lui Liviu Dragnea, în perioada când acesta era lider al PSD. Prim-ministrul motiva, la începutul lunii iunie, că nu dorește o astfel de soluție pentru că nu există reglementări clare cu privire la situaţia în care preşedintele Klaus Iohannis ar fi refuzat din nou miniştri şi s-ar fi ajuns la o criză guvernamentală.

Deci Viorica Dăncilă se pregătește de restructurare guvernamentală, dar decizia va fi luată abia luna viitoare în CEX, precizeză CAPITAL. Atunci PSD își va alege și un președinte, după condamnarea lui Liviu Dragnea. Marți, după ce a picat moțiunea de cenzură, Dăncilă a enunțat și criteriile prin care va face remanierile. „La șase luni vom face o evaluare a măsurilor din programul de guvernare, vom vedea ce mai avem de îndeplinit și bineînțeles o foaia de parcurs. Acum la șase luni se încheie primul semestru și vom face evaluare. După Congres, vom face, în luna iulie, o evaluare pe primele șase luni ale anului“.

Premierul Viorica Dăncilă l-a atacat direct pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea, afirmă GÂNDUL. Dăncilă a fost întrebată marți seara dacă a fost o gafă că PSD a schimbat 80 de miniștri și a răspuns că mai degrabă schimbarea a trei guverne a costat mai mult partidul decât remanierea membrilor Guvernului.

„Nu știu dacă faptul că am schimbat miniștri ne-a afectat foarte mult. Au fost guverne care au schimbat mulți miniștri. Cred că ne-a costat mai mult că am schimbat trei guverne. Cred că acest lucru ne-a costat mai mult decât faptul că am schimbat miniștri. Nici așa perioada să nu fie foarte mică (a remanierii membrilor Executivului - n.r.). Nu face performanță, dar să nu facă greșeli, să nu aducă un prejudiciu actului de guvernare. Nu pot să vorbesc despre schimbarea miniștrilor în celelalte guverne”, a afirmat Viorica Dăncilă, citată de DIGI24.

Și cel ales să-i țină locul lui Liviu Dragnea în fruntea Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a declarat că acum Guvernul și Viorica Dăncilă trebuie să dea dovadă de mai multă transparență. Președintele Camerei Deputaților, citat de COTIDIANUL, a precizat că este nevoie de o remaniere guvernamentală sau chiar de o restructurare. De asemenea, Marcel Ciolacu a afirmat că poziția Vioricăi Dăncilă, a PSD și a ALDE s-a întărit acum, odată cu respingerea moțiunii de cenzură.

ANTENA3 afirmă că trei miniștri din Cabinetul Dăncilă ar putea fi remaniați dacă liderii ALDE cad de acord asupra acestui lucru. E vorba de ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, al Energiei, Anton Anton, și cel pentru Relația cu Parlametul, Viorel Ilie. Conducerea partidului se va reuni azi pentru a discuta strategia pentru perioada următoare. Motivul acestei remanieri este felul în care au performat miniștrii în acești trei ani.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Ce credeți că este mai potrivit pentru Guvernul Dăncilă după ce a trecut cu bine de moțiunea de cenzură a Opoziției? Remaniere, restructurare, cu tot cu votul din Parlament sau să continue în aceeași formulă, deoarece guvernul funcționează bine și a demonstrat că are susținere în Parlament?