Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Am un amic al cărui fiu de 18 ani e desenator de personaje pentru jocuri video. Omul are talent la desen, iar o firmă din Olanda nu doar că i-a făcut contract de muncă, dar îi plătește și o bursă la o universitate de acolo. Cine se gândea acum 20 de ani la un asemenea job? Cert e că locurile de muncă-așa cum eram obișnuiți cu ele până acum- se vor schimba radical, fie că rămâne PSD, fie că vin la putere PNL sau USR sau alte partide. Tehnologiile au schimbat peisajul forței de muncă de secole încoace, iar o asemenea schimbare se produce fix sub ochii noștri. Modul în care guvernele pot asigura o trecere lină la ”noua” piață a muncii e explicat de laureatul Nobelului în științe economice, Sir Christopher Pissaridis, care a abordat această temă marți după amiaza la Bruxelles Economic Forum.

Modul în care muncim se schimbă tot timpul, a spus marți, Pissaridis, iar cauza fundamentală a schimbării este tehnologia. Tehnologia aduce noi metode de producție, noi feluri de a asigura creștere economică, iar rezultatul este că noi putem lucra mai puțin și să ne bucurăm de o calitate mai bună a vieții. Dar există încă mari diferențe între diferitele moduri în care guvernele preiau tehnologia în politicile lor publice. Tehnologiile noi nu aduc beneficii tuturor sectoarelor economiei în mod uniform. Unele sectoare beneficiază mai mult, în timp ce altele nu beneficiază deloc, crede laureatul Nobelului.

Integral pe HotnewsComentarii

ariciul La noi ar trebui in invatamantul asta liceal,a 11-a si a 12-a copii sa stie deja sa faca ceva,fiind doritori de munca si de ceva banuti [De ce nu?]de care au mare nevoie.Dar nu toti au parinti mecanici ,croitori,Ori niste meserii pe care sa le practice tinerii in vacante de pilda.Ramane plaja si sezonul estival,ori videochatul ca sa nu merg mai departe .Totul zace intro plicticoasa letargie,nimeni nu are treaba cu nimeni,dar toti se plang,unii de lipsa de locuri de munca,altii de lipsa angajati.Doar dasteptii si smecherii se descurca.desteptii,care ii pun pe tineri la treaba,si ii platesc oarecum,si smecherii care -i angajeaza cate o zi doua avand de unde alege,fara sa dea un ban nici lor nici statului,Foaie verde siun dudau...o sa fie si mai bine.

19 iunie 2019 8:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.