Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Meteorologii au emis un nou cod portocaliu de furtuni și grindină care a intrat în vigoare astăzi, începând cu ora 10.00, și este valabil până miercuri, ora 23.00 pentru aproape toată țara.

În intervalul meționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp, potrivit ANM.

Marți, disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, pe arii restrânse în regiunile sudice-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și posibil ușor depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

În București, vremea se menține călduroasă până joi, iar gradul de instabilitate atmosferică se va menține ridicat, cu temperaturi de 30 - 33 de grade. Pot să apară ploi, descărcări electrice, vânt și căderi de grindină.
Potrivit prognozei speciale pentru Capitală, disconfortul termic rămâne ridicat.

Temperatura maximă va fi în jur de 30 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.

Integral pe Hotnews