Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O fotografie cu Liviu Dragnea aflat în celulă a stârnit controverse în rândul internauților, în ultimele zile. Oamenii au dezbătut intens dacă fotografia respectivă este autentică sau este un trucaj. În poza respectivă Liviu Dragnea apare îmbrăcat în trening, alături de un alt bărbat, care se presupune că este colegul său de celulă.

Fotografia pare a fi făcută prin vizeta ușii de închisoare, afirmă EVENIMENTUL ZILEI. Un specialist a examinat instantaneul și a explicat dacă, într-adevăr, poza este reală. „Lumina din spatele lui (n.r. Liviu Dragnea) nu se justifică, ar fi trebuit să aibă o sursă de lumină în încăpere. De asemenea, detaliile pe fața bărbatului din plan îndepărtat nu puteau fi văzute în detaliu dacă poza era reală. Plus că ferestrele sunt prea mari pentru o celulă”, a explicat acesta.

De la încarcerarea lui Liviu Dragnea, PSD și-a pierdut și potențialul contracandidat pentru Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale. PSD nu are om care să îl bată pe Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale, a declarat luni seară fostul preşedinte Traian Băsescu, anunță ADEVĂRUL. „La prezidențiale nu este o problemă pentru că PSD nu are o personalitate care să-l bată pe Iohannis”, a mai spus fostul președinte al României.

Acesta a subliniat, la DIGI24, că PSD nu are cu cine, pentru că „Şerban Nicolae a rămas cu apucăturile de şofer, Dăncilă nu se încumetă, iar doamna Firea care a abandonat Bucureştiul nu are cum să mai ia un mandat la Bucureşti”.

În aceste condiții, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că declarația sa după alegerile din 26 mai a fost interpretată de unii ca o renunțare la candidatura la prezidențiale. Liderul ALDE a precizat că vor fi discuții cu liderii organizațiilor ALDE și va urma o decizie în acest sens, anunță COTIDIANUL. „Da, pot să fac o declarație a mea după alegerile din 26 mai a fost interpretată de unii ca o renunțare la candidatură. Eu am spus atunci că, la momentul respectiv că nu discut despre acest subiect.
 
Cred că era și logic de ce nu discut despre acest subiect. În continuare, sigur că și noi la ALDE și cei din PSD, această problemă va trebui să o rezolvăm. Deci și ALDE o să discutăm probabil chiar în această săptămână cu liderii organizațiilor în cadrul structurilor statutare ale partidului și cel mai probabil va urma o decizie în acest sens, pentru stabilirea celui care va fi candidatul la alegerile prezidențiale”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, luni seară.

Întrebat dacă posibilitatea ca Viorica Dăncilă să vrea să candideze la prezidențiale nu ar produce fricțiuni în coaliție, liderul ALDE, citat de GÂNDUL, a răspuns: „Nu știu ce planuri are domnia sa, dar fără îndoială în perioada următoare o să discutăm și aceste lucruri”.

Pe de altă parte, actualul președinte Klaus Iohannis se află pe o listă restrânsă de lideri favoriți să îi succeadă lui Donald Tusk și să devină următorul președinte al Consiliului European, instituția care reunește șefii de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, anunță JURNALUL NAȚIONAL. Surse europene au explicat pentru CaleaEuropeană.ro că negocierile privind numirile în pozițiile de top la nivel european sunt complicate, având în vedere noile realități politice după alegerile europene.

Numele șefului statului, afiliat familiei politice a popularilor europeni, apare alături de cele ale prim-miniștrilor liberali din Belgia și Luxemburg, Charles Michel și Xavier Bettel sau a prim-ministrului social-democrat din Portugalia, Antonio Costa, într-un amplu material Financial Times dedicat cursei politice pentru a ocupa pozițiile de vârf ale instituțiilor UE în urma alegerilor europene.