Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pensiile de rând au crescut în luna mai cu un singur leu faţă de luna precedentă, majorările lunare ale pensiilor speciale fiind de circa 15 lei, în cazul magistraţilor şi al personalului auxiliar din instanţe creşterile fiind de 30 de lei, respective 32 de lei.
Potrivit datelor publicate de Casa Naţională de Pensii Publice, în luna mai s-au plătit pensii speciale pentru foştii magistraţi în medie de 18.180 de lei, cu 30 de lei mai mult decât în luna aprilie.
Din această sumă fabuloasă, de 7,7 ori mai mare decât salariul minim brut pe economie, 16.697 de lei sunt viraţi din bugetul de stat, adică din taxele şi impozitele plătite de toţi românii.
A doua cea mai mare creştere a veniturilor lunare priveşte personalul auxiliar din instanţe şi parchete, aceştia beneficiind de 32 de lei în plus în luna mai, faţă de luna aprilie, până la 4.233 de lei, pensia medie lunară din domeniu.

Integral pe Adevărul