Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul de Externe și-a publicat, zilele trecute, noua declarație de avere în care apare o practică pe care coaliția PSD-ALDE a promis că o va anula: cumulul pensiei cu salariu, ridicate de la același minister.

Teodor Meleșcanu a lucrat, mare parte din viața sa, în Ministerul Afacerilor Externe. El încasează, azi, o pensie de 107.302 lei pe an, adică 8.900 de lei, în euro, fiind vorba de 1.900 de euro. Meleșcanu ridică peste 7 pensii medii în fiecare lună.

Cum Meleșcanu este indispensabil, a fost chemat, în ianuarie 2017, să conducă exact ministerulul care îi asigură pensia. Meleșcanu a câștigat, anul trecut, ca șef al diplomației 151.711 lei. Lunar, Meleșcanu a câștigat 12.642 de lei pe lună, echivalentul a 2.750 de euro. În total, anul trecut Meleșcanu a câștigat, de la buget, prin cumularea pensiei și a salariului, suma de 4.650 de euro pe lună.

Integral pe Newsweek