Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nu sunt un cunoscător pasionat într-ale politicii externe. Dar cînd se mișcă ceva, întorc privirea asupra subiectului și mă străduiesc să înțeleg. Vineri la amiază, știam deja că la 17,30 la Chișinău se așază microfoanele pentru o conferință de presă care putea să însemne anunțarea demisiei guvernului Plahotniuc.

La noi la redacție se știa că pe aeroport mai așteaptă două avioane și că unul l-ar putea duce pe Plahotniuc spre alte zări. Și nu știau serviciile românești ce se întîmplă acolo? La București era de notorietate că în Parlamentul Moldovei la desemnarea Maiei Sandu ca premier asistau într-o lojă reprezentanții SUA, UE și Rusiei. Al României, nu, și toată operațiunea de debarcare a lui Plahotniuc s-a făcut fără știrea reprezentanților noștri. Explicația este simplă. Plahotniuc a fost omul guvernului de la București, prietenul la cataramă al lui Victor Ponta și al altora. Debrifarea lui Plahotniuc de un serviciu secret, mai ales de unul american, ar lămuri pentru totdeauna existența dubioasă a acestui personaj gălăgios. După cum ar lămuri și combinațiile lui Traian Băsescu, și el pentru o vreme și pentru niște voturi prieten cu același Plahotniuc. Ce bani a cheltuit România cu Plahotniuc și de ce l-a susținut orbește rămîne o poveste de lămurit.

Cel mai comic (penibil, descalificant, neprofesional ) lucru a rezultat din pozițiile incoerente ale țării noastre.

Integral pe Cotidianul