Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Scandal imens în cadrul PSD după depunerea moțiunii de cenzură. Opoziția a declanșat războiul între social democrați. În discutiile publice se speculează mult pe seama faptului că moțiunea de cenzură depusă de Opoziție va trece marți chiar cu voturile PSD, nefiind pentru prima dată când social-democrații își dărâmă propriul guvern, urmărind diverse interese ascunse.

Marcel Ciolacu o contrazice pe Viorica Dăncilă. Acesta spune că fiecare parlamentar PSD va decide dacă participă la votul asupra moţiunii de cenzură depusă de opoziţie. Premierul le ordonase parlamentarilor să boicoteze votul, amintește CAPITAL. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că fiecare parlamentar PSD va decide dacă participă la votul asupra moţiunii de cenzură depusă de opoziţie, menţionând că nu este vreo problemă de neîncredere.
 
”În acest moment, repet ca şi ieri, matematic, PSD plus ALDE au suficiente voturi ca moţiunea să nu treacă. Strategia noastră este să respingem această moţiune.(…) Nu am luat această decizie (ca parlamentarii PSD să stea în bănci şi să nu voteze – n.r.). Fiecare coleg va face cum consideră“, a declarat Marcel Ciolacu.

Potrivit surselor citate de EVENIMENTUL ZILEI, gruparea Paul Stănescu-Gabriela Firea-Marcel Ciolacu – facțiune care se bazează, în prezent, pe sprijinul a cel puțin 15 organizații – amenință gruparea rivală, Viorica Dăncilă-Marian Oprișan-Niculae Bădălău, că va spulbera majoritatea parlamentară a PSD- ALDE, favorizând, astfel, trecerea moțiunii de cenzură, prăbușirea Guvernului și dispariția actualului premier din viața politică.    

Aceasta în condițiile în care, de-a lungul ultimelor două CEx-uri convocate după încarcerarea lui Liviu Dragnea, fostul vicepremier Paul Stănescu și apropiații acestuia au încercat, fără succes, să amâne organizarea Congresului vizând alegerea noului președinte al PSD.

După ce, miercuri, Pro România a transferat doi deputați PSD, Victor Ponta anunță că până la moțiunea de cenzură vor mai veni încă doi sau trei. ”Văd că toți cei din opoziție se gândesc la vacanță. Eu i-am întrebat: de ce nu trageți să vină voturi în opoziție? Hai că poate Barna nu știe politică, dar Orban știe foarte bine. Eu am luat doi deputați de la PSD, or să mai vină vreo 2-3 în perioada următoare.”, a declarat Victor Ponta, la DIGI 24.

”Eu am vorbit cu cei de la PSD și toți m-au întrebat: păi cine vine în loc, vine Orban? M-au întrebat dacă vine un premier de la Pro România și le-am spus că nu vor pune de la noi. Firește, oamenii mi-au spus: păi și atunci de ce să-mi dau eu jos Guvernul? Acesta este principalul handicap al opoziție, faptul că nu prezinți ce pui în loc”, a mai spus liderul Pro România.

Mai sunt două zile până la votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Opoziția a anunțat că negociază cu parlamentarii. Din informațiile obținute de ANTENA3, sunt 15 parlamentari care vor să plece de la PSD la Pro România. Adrian Țuțuianu negociază cu cei 15 parlamentari PSD și nu doar să voteze moțiunea ci să se și mute. Aceștia trebuie să își asume plecarea din partidelor lor.

Discuțiile continuă, vor fi ore de foc. PNL trebuie să arată electoratului că a încercat să se lupte cu PSD și să dea Guvernul jos. Rămâne de văzut cine va câștiga această bătălie.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Va strânge Opoziția voturile necesare pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă?