Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un loc de veci amenajat la preţ redus, contra unui post în cadrul Aeroportului Internaţional Sibiu şi 4.500 de euro pentru „rezolvarea” unui loc la Academia Forţelor Terestre, acestea sunt doar două dintre faptele pentru care unul dintre cei mai influenţi poliţişti din Sibiu a fost reţinut.

Unul dintre cei mai influenţi poliţişti din Sibiu, comisarul în rezervă Merişor Ceranu, a fost reţinut, marţi seara, şi acuzat de trafic de influenţă. Acesta ar cerut bani pentru a „rezolva” ca fiul unui denunţător să fie declarat „apt medical” şi să intre la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Un alt denunţător le-a spus anchetatorilor că Ceranu i-a promis ajutor pentru ca fiul său să fie angajat la Aeroportul Internaţional Sibiu, dacă îi va amenaja un loc de veci la preţ redus.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în 2016, lăsând să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul Academiei Forţelor Terestre Sibiu implicaţi în organizarea examenului de admitere, precum şi asupra cadrelor medicale din cadrul Spitalului Militar Sibiu, funcţionarul public, despre care surse din rândul anchetatorilor spun că este Merişor Ceranu, a pretins şi a primit de la denunţător o dată suma de 3000 de euro, pentru a interveni pe lângă funcţionarii cadrul academiei pentru a-l declara admis la examen pe fiul denunţătorului şi o dată suma de 1500 euro, pentru a „rezolva” şi ca fiul acestuia să fie declarat „apt” din punct de vedere medical.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.