Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul Dăncilă amanetează România. Este vestea care va scoate din minți milioane de români. Executivul a împrumutat o sumă uriașă într-o singură zi. PSD a reușit să pună economia pe butuci, iar acum a venit ziua scadenței.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 990,1 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 60 de luni, la un randament mediu de 4,29% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR). Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 600 de milioane de lei, iar băncile au subscris peste 1,682 miliarde de lei, anunță CAPITAL.
 
Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) a urcat la 5,03 miliarde de euro în primele patru luni ale acestui an, mai mare cu 1,298 miliarde de euro decât cel înregistrat în perioada ianuarie – aprilie 2018, pe fondul unor exporturi de 2,3 miliarde de euro şi al unor importuri de 2,81 miliarde de euro, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), citate de COTIIDIANUL.

În primele patru luni din acest an, exporturile au crescut cu 3,8%, iar importurile cu 8,3%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Asta înseamnă că producția internă nu poate să susțină cererea și drept urmare românii cumpără tot mai mult din străinătate. În felul acesta, explică ROMÂNIA LIBERĂ, iese valută foarte multă din țară pentru că noi răsplătim munca altora. Atunci când importurile depășesc exporturile, cererea de valută a unei țări în ceea ce privește comerțul internațional este mai mică. Reducerea cererii pentru o monedă face ca aceasta să fie mai puțin valoroasă pe piețele internaționale.

Efectele dezastruoase ale guvernării PSD-ALDE încep deja să se vadă. E alertă în instituții. Marile orașe au ajuns în beznă, iar problemele sunt imense. Falimentul e cuvântul de ordine în mai multe orașe din țară, susține EVENIMENTUL ZiLEI. Probleme imense pentru marile primării din țară. Apel de urgență din partea mai multor primari de mari orașe. Aceștia spun că bugetele de avarie pe care le au pentru al doilea an deja le pun în pericol funcționarea. Cel mai vocal dintre edili, Gabriela Firea, e cea care a folosit sintagma faliment nedeclarat cerând Guvernului banii promiși.

Primarii spun că marile oraşe riscă să rămână în beznă, iar transportul în comun să fie paralizat. “Acum, la Primăria Capitalei e un deficit de 1 miliard de lei, jumătate îi acoperim dintr-un împrumut, dar rămânem în continuare cu un deficit din 500 de miliarde de lei. Dacă nu mai sunt bani, nu mai pot fi asigurate subvențiile, iluminatul, să dotezi spitalele”, a spus Firea.

Mulţi edili au blocat angajările şi vor mări taxele locale, afirmă ADEVĂRUL. „Sper ca în al 25-lea ceas să găsim o punte de dialog. Chiar dacă avem buget chibzuit, mă uit la sezonul rece 2019-2020, și la posibilitățile neexploatate pe care orașul le are. Deja am luat măsuri, în sensul că am blocat angajările. Permitem doar pentru un post nou creat. După discuțiile cu sindicatele care cereau creştere, am limitat această creştere. Pentru anul viitor sunt programate măriri ale taxelor locale în 15%”, anunță și Decebal Făgădău de la Constanța.

Deputatul Remus Borza, consilierul premierului Dăncilă pentru o perioadă de doar șapte zile, a relatat la DIGI24 că demiterea sa a fost o „execuție pripită”, după ce unele dintre declarațiile făcute de el au fost interpretate eronat.

Borza a avertizat că economia României se află „pe buza prăpastiei”, riscurile fiind cu atât mai mari, „mai ales că o să vină criza”. „Nu învățăm nimic din greșelile trecutului. Le repetăm cu aceeași inconștiență”, a spus Borza. Decizia demiterii sale a apărut în Monitorul Oficial. Premierul nu l-a sunat să-i comunice că renunță la serviciile sale. Fostul consilier al premierului a atras atenția că aparatul bugetar „este o gaură neagră în care statul român aruncă an de an vreo 35 de miliarde de euro”. „În ultimii 3 ani cheltuielile de personal și de asistență socială au crescut cu 73 miliarde de lei”.

S-a detonat bomba. PSD a reușit să pună economia pe butuci, iar acum a venit ziua scadenței, susține și CAPITAL. Ministetrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, le-a transmis ordonatorilor de credite să se încadreze în cheltuielile aprobate prin buget, ceea ce ar însemna o restructurare de personal sau reduceri de salarii. Anunțul a fost făcut de către Vlad Alexandrescu pe o rețea e socializare


Comentarii

PSD IGNORA VOINTA POPORULUI DIN 26 MAI: Adica, acum, dupa mesajul transmis PSD-ului de majoritatea Romanilor la referendumul din 26 Mai, ,,FARA OG SI PENSII SPECIALE” PSD care spune ca a inteles si va respecta dorinta Romanilor, NU A INTELES NIMIC! Si MINTE. PSD pregateste ACUM OUG sa le dea PENSII SPECIALE si alesilor locali, primarilor, viceprimarilor, presedinti de CJ, astia care le mana oile la usa alegerilor care urmeaza!??? Pai dac-ai p'asa atunci chiar ka o sa si-o ia ca la FLAMANZI, in 1907! Ajunge cu batjocura PSD-ista! FURA PSD banii romanilor de la buget, bani stransi cu atata truda din sute de impozite si taxe platiti de noi toti amarastenii si astia, PSD, ingrasa armata de votanti! Asta nu-i LEGE este HOTIE si JAF National care trebuie oprit.!!! PSD SE JOACA CU FOCUL!!!!!

19 iunie 2019 17:54

George Economia Romaniei a fost facuta praf intre 1990-1994..... Ati ramas in urma cu stirile.... :)

15 iunie 2019 16:32

Victor V Politica PSD-ista de succes aplicata mereu cand au fost la Guvernare....DUPA.NOI, POTOPUL !....Ii doare-n cur ca pana la a 5-a generatzie trebuie platite imprumuturile facute de ei...

15 iunie 2019 7:32

Marius Mda, ......nu mai sunt bani. Pai sa mai taie și de la ei nu numai de la noi. Salarii de guvernanți,pensi speciale, ajutoare sociale . Tot timpul se taie de la oameni muncitori de rând.

13 iunie 2019 7:31

Daca s-ar reduce numarul de fripturisti, pomanagii, escroci, politicieni si capuse cu contracte la stat romanii ar trai mult mai bine( ma refer la cei cinstiti ).

12 iunie 2019 23:34

STOP: PENSIILOR SPECIALE care este FURT din banul public. Daca PSD indrazneste ACUM sa dea OUG pentru a-i categorisii si pe primari, viceprimari, presedinti de CJ, cu PENSII SPECIALE atunci NOI toti trebuie sa dam ACUM cu ei de pamant! Iesim in strada, facem greve, GREVA GENERALA pentru ca asta inseamna FURT din banul public! Asta vrea sa faca PSD sa FURE din Bugetul tarii si sa bage-n buzunarele clientelei politice banii nostrii ai TUTUROR. NU SUNTEM DE ACOORD si VOM RIPOSTA!!! NU VA JUCATI CU FOCUL!

12 iunie 2019 13:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.