Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

A început păruiala blondelor, între Viorica Dăncilă și Carmen Dan, din care ultima va ieși mai mult decât „șiofonată”. Iar asta chiar mai curând decât se așteptau speriații din „Frăția Blondei” instalați la „butoanele” Ministerului Afacerilor Interne după ce  fosta secretară de școală generală de provincie ajunsese ditamai ministrul de Interne!

NAȚIONAL afirmă că Dăncila nu doar că a luat decizia de a „sparge gașca de la Teleorman” de îndată, dar la Palatul Cotroceni deja a produs rânjete de satisfacție informația că președintelui i se va oferi, în cadrul unei iminente remanieri, capul lui Carmen Dan! Astfel încât să se închidă și cercul nemulțumirilor legate de violețele din 10 august, unele insistent incriminate de către șeful statului.

Reprezentanții PSD reuniți aseară în ședința Comitetului Executiv încearcă să o demită pe Carmen Dan de la conducerea Ministerului de Interne, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Promotorii acestei acțiuni sunt Marian Oprișan, Marcel Ciolacu, Vrancea Angel Tîlvăr, Gheorghe Șimon și Daniel Suciu.

Carmen Dan a fost admonestată și de subalterni. Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România (SNPR) Decus, Bogdan Bănică, a postat mai multe mesaje adresate lui Carmen Dan, în care scrie că a călcat demnitatea polițiștilor în picioare, i-a umilit și i-a trimis în patrulare în coșciuge cu roți, anunță ADEVĂRUL. „E timpul. E timpul să pleci acasă, doamna Dan. Pentru permanenta atitudine fățarnică pe care ai adoptat-o încă de la începutul mandatului. Pentru că ne-ai mințit.

Cu zâmbetul pe buze la parade sau cu lacrimi false în ochi la catafalcul eroilor. Pentru că nu ai schimbat #chiarnimic în acest minister, în pofida tuturor promisiunilor. Pentru că ai permis, uneltind și complotând, să ne rânjească infractorii în față, la adăpostul umbrelei roșii. Pentru că ai ascultat, cu capul plecat, ordine menite să destabilizeze această țară, ordine transmise mai departe, cu orice risc“.

DIGI24 susține că sunt cel puțin doi miniștri din actualul cabinet condus de Viorica Dăncilă care ar urma să plece. Este vorba de Carmen Dan, ministrul de interne, și Teodor Meleșcanu, ministrul de externe. Preşedintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD), premierul Viorica Dăncilă,a declarat marţi seara, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că persoanele care au greşit în legătură cu organizarea alegerilor în diaspora vor fi sancţionate şi că a cerut o analiză, în acest sens, de la Ministerul Afacerilor Externe.

"Ministerul Afacerilor Externe a cerut fiecărui ambasador sau consul numărul de secţii de votare de care este nevoie, numărul buletinelor de votare. Aici trebuie să vedem unde s-a greşit, de fapt, şi cei care au greşit, trebuie să plătească. Indiferent cine este acea persoană, pentru că este dreptul fiecăruia să voteze şi eu cred că trebuie să facem toate demersurile în care să asigurăm acest drept pentru toţi cetăţenii României, fie că sunt în afara graniţelor ţării sau sunt în ţară", a spus Viorica Dăncilă. Ea a menţionat că a solicitat o analiză Ministerului Afacerilor Externe şi că vor fi luate măsuri "radicale" în cazul celor care au greşit, anunță EVENIMENTUL ZILEI.

După cum reiese din informațiile NAȚIONAL, premierul va recurge la modelul stabilizarii Internelor și în cazul altor ministere, astfel încât, cu excepția „găștii de la Teleorman” și a „anexelor” precum inutilul de acum Darius Valcov sau „colectionarul” Codrin Ștefănescu, toate taberele din PSD să se așeze la aceeași masă a negocierilor. Ceea ce ar demonstra pe deplin că Viorica Dăncila poate conduce de atunci încolo Guvernul fără a mai resimți presiunea „fratricidă” din partea propriului  aparat de partid.

Zvonurile despre îndepărtarea creierului îmbîcsit al lui Darius Vâlcov, despre debarcarea lui Theodor Meleșcanu, despre diminuarea găinușei cu ouă roz (Olguța Vasilescu), despre asumarea responsabilității, chiar și deciziile de a-i readuce pe Paul Stănescu, pe Gabriela Firea sau pe Marian Oprișan înseamnă ceva, afirmă COTIDIANUL. Viorica Dăncilă începe să vorbească mai coerent și să decidă nemilos. Înlăturarea păpușii de la Ministerul Administrației și Internelor pare a fi un pas important în stoparea degringoladei. Un lucru nu știe cu exactitate Viorica Dăncilă! Împotriva cui luptă?