Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Românii îşi vor alege pe 26 mai reprezentanţii în Parlamentul European şi în aceeaşi zi are loc şi referendumul pe teme legate de justiţie, convocat de preşedintele Klaus Iohannis. Cetăţenii vor vota în aceleaşi secţii de votare, cu aceleaşi ştampile, pe trei buletine de vot.

Duminică, secţiile de votare vor fi deschise între orele 7:00 şi 21:00. La ora 21:00 mai pot vota doar alegătorii care se află în sala unde se votează. În străinătate se votează între 7.00 şi 21.00 ora locală. Au drept de vot cetățenii români care au împlinit 18 ani până pe data de 26 mai.

Alegătorii care în ziua alegerilor se află în localitatea de domiciliu sau reședință votează la secțiile de votare la care sunt arondați. La adresa www.registrulelectoral.ro puteți afla care este secția de votare la care sunteți arondați. Dacă sunteţi omis din lista permanentă, veţi fi înscris pe o listă suplimentară. Bucureştenii trebuie să voteze la secţia unde sunt arondaţi, ei neputând vota pe listă suplimentară în alt sector. Ambele voturi (pentru europarlamentare şi referendum) vor fi date în aceleaşi secţii de votare. Cei aflați pe 26 mai în altă localitate decât cea de domiciliu pot vota la orice secție de votare, fiind înscriși pe listele suplimentare.

Românii care au domiciliul sau reședința în afara țării pot vota în secțiile de votare din străinătate, fiind înscriși pe listele suplimentare. Lista secțiilor de votare din străinătate poate fi găsită pe siteul Ministerului Afacerilor Externe – www.mae.ro.

Integral pe România Liberă