Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Românii îşi vor alege pe 26 mai reprezentanţii în Parlamentul European şi în aceeaşi zi are loc şi referendumul pe teme legate de justiţie, convocat de preşedintele Klaus Iohannis. Cetăţenii vor vota în aceleaşi secţii de votare, cu aceleaşi ştampile, pe trei buletine de vot.

Duminică, secţiile de votare vor fi deschise între orele 7:00 şi 21:00. La ora 21:00 mai pot vota doar alegătorii care se află în sala unde se votează. În străinătate se votează între 7.00 şi 21.00 ora locală. Au drept de vot cetățenii români care au împlinit 18 ani până pe data de 26 mai.

Alegătorii care în ziua alegerilor se află în localitatea de domiciliu sau reședință votează la secțiile de votare la care sunt arondați. La adresa www.registrulelectoral.ro puteți afla care este secția de votare la care sunteți arondați. Dacă sunteţi omis din lista permanentă, veţi fi înscris pe o listă suplimentară. Bucureştenii trebuie să voteze la secţia unde sunt arondaţi, ei neputând vota pe listă suplimentară în alt sector. Ambele voturi (pentru europarlamentare şi referendum) vor fi date în aceleaşi secţii de votare. Cei aflați pe 26 mai în altă localitate decât cea de domiciliu pot vota la orice secție de votare, fiind înscriși pe listele suplimentare.

Românii care au domiciliul sau reședința în afara țării pot vota în secțiile de votare din străinătate, fiind înscriși pe listele suplimentare. Lista secțiilor de votare din străinătate poate fi găsită pe siteul Ministerului Afacerilor Externe – www.mae.ro.

Integral pe România LiberăComentarii

Geo Dar proști nu-s PSD-iștii cu Dragnea lor în frunte....Și-au tras Subvenția din Buget nesimțit de mare (adică din taxele și impozitele prostimii mămăligare) cu care au CUMPĂRAT POSTURI TV, ZIARIȘTI, DEONTOLOGI, SOCIOLOGI PE PERSOANĂ FIZICĂ SAU P.F.A.....Ieri seară pe 24 Mai timp de 2 ore în ^prime time^ ....toată Gașca PSD-istă era pe Antena 3 și Romănia TV....iar Talibanii PSD-iști erau la TVR-1 și B-1....Căci pe Gușă l-au pus cu ^botu pe labe^ cu falimentul că-i blochează emisia la Realitatea ....și aseară ne ținea ^Lecții de Sport^....Așa că atunci cînd trebuie Opoziția doarme în papuci....Dormiți dragilor că o să ajunge-ți voi la Guvernare la pulivară....iar Referendumul lui Iohannis nu v-a avea cvorum tocmai datorită Boicotului PSD+ALDE ce nu se mai feresc și-și doresc în continuare corupție, hoție și jaf nepedepsite....și Grațiere și Amnistie....

25 mai 2019 10:34

analistu` perfect Bun inteles ca voi vota cu "ai nostrii" ! Cei care au facut , fac si vor face multe pt mine, familia mea, ori cei din jurul meu ! Adicatelea...pt tara asta baih, ca in PE trebuie trimisi oameni patrioti, luptatori pt tara si poporul care i-a trimis acolo ! Votez deci pt pensii, salarii, subventii mai mari &...etc ! Votez cu PSD !

25 mai 2019 10:24

Dio toata clasa politica actuala e corupta. nu ai pe cine sa votezi

25 mai 2019 9:16

Nu mai vrem sa fim condusi de HOTI si condamnati PENALI Duminica 26 MAI, ieșim la vot...Votam DA ca sa punem PSD cu botul pe labe! DA? Este crucial să mergem la vot pe 26 mai. Un vot pentru ”DA” echivalează cu un vot pentru egalitate în fața legii a tuturor Romanilor.

24 mai 2019 22:15

OM ONEST: Duminica 26 MAI, ieșim la vot...Votam DA ca sa punem PSD cu botul pe labe! DA? Miza PSD-ALDE a fost și rămâne invalidarea referendumului pentru justiție astfel încât după alegeri să meargă liniștiți mai departe cu amnistia și grațierea precum și cu modificarea legislației penale. Nu stiu daca mai avem asa o sansa sa OPRIM tavalugul PSD care de-abia asteapta ca acest referendum sa nu treaca ca sa porneasca tavalugul LEGILOR PENALE! Culca tara si democratia la pamant de-alde DRACnea, tariceanu, nicolicea, ciordache, codrin stefanescu, radulescu mitraliera PSDracnea samd..! Dacă românii vor răspunde cu ”DA” la întrebările de la referendum, ofensiva PSD împotriva justiției va fi stopată cu adevărat! De aceea, este crucial să mergem la vot pe 26 mai. Un vot pentru ”DA” echivalează cu un vot pentru egalitate în fața legii a tuturor Romanilor.

24 mai 2019 22:14

Ecce Cur Rupt, găozar plătit si sodomizat de Șerban Nicolae Ofer sex anal gratuit votanților P$D!

24 mai 2019 12:08

Soroșistu,#Rezistacu,Securistu,Masonu.din Statu Paralel...și cum o mai vrea Dragnea să-mi zică MADAM DĂNCILĂ, DACĂ DRAGNEA NU INTRĂ LUNI 27 Mai LA PUȘCĂRIE ÎȚI V-A RUPE GÎTUL !.... Ca lui Grindeanu și Tudose...Deja ți-a dat Cartonaș Galben !....Așa că Dragi Romăni vedeți cît de importante sunt aceste Alegeri si acest Referendum....Mergeți și votați căci pînă și cele 5 Judecătoare de la ÎCCJ de la Apelul lui Dragnea așteaptă verdictul votului de frică să nu-și piardă PENSIA SPECIALĂ....Că aici le ^lovește^ Codrin Ștefănescu și Gașca lui de Interlopi Mafioți....La PENSIA SPECIALĂ.....Cei ce produc mulți bani la Bugetul țării ARDELENII, BĂNĂȚENII, BIHORENII, BUCUREȘTENII, MARAMUREȘENII.....MERGEȚI ȘI VOTAȚI ....SĂ NU VĂ MAI DIJMUIASCĂ DRAGNEA BANII....SĂ VĂ TAIE BUGETELE MARILOR ORAȘE ȘI SĂ DEA LA SUBVENȚIA PARTIDELOR, LA PENSII SPECIALE, SALARII NESIMȚITE, AUTOSTRADA ^SUDULUI^ (adica București-Alexandria....) iar Dăncilă să-și facă pod peste Dunăre la Zimnicea...CEI ACTIVI CU JOBURI CHINUITOARE NU LĂSAȚI ASISTAȚII SOCIALI ȘI PENSIONARII SĂ VĂ HOTĂRASCĂ SOARTA.......MERGEȚI ȘI APĂRAȚI-VĂ MUNCA ȘI SUDOAREA MUNCII VOASTRE DE HOȚII Mitici RĂGĂȚENI....

24 mai 2019 11:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.