Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Lemnul este "probabil, soluţia potrivită" pentru reconstrucţia structurii catedralei Notre-Dame din Paris, a susţinut joi, în cadrul unei audieri publice, un arhitect specializat în monumente istorice, însărcinat cu restaurarea clădirii, relatează AFP.

"Utilizarea lemnului este probabil soluţia potrivită. În special datorită flexibilităţii sale. Iar găsirea lemnului nu este o problemă. A priori totul sugerează că putem reconstrui cadrul de lemn", a insistat Pascal Prunet care s-a declarat încântat că s-a putut păstra "o cunoaştere perfectă " a structurii din Evului Mediu, care a ars la 15 aprilie.

Alţi arhitecţi au obiectat faţă de reconstrucţia structurii cu ajutorul lemnului pe motiv că aceasta ar necesita prea mult timp, că lemnul de stejar ar fi greu de găsit sau că ar fi uscat, dar şi că această alegere ar contribui la distrugerea pădurilor. Oţelul sau betonul ar fi mai practice, au argumentat aceştia.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.