Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liviu Dragnea a declarat că va anunţa candidatul PSD pentru alegerile prezidenţiale, duminică seară, imediat după alegerile europarlamentare. Anunțul său a stârnit însă nemulțumire în interiorul partidului, în special în rândul baronilor locali, dar și în interiorul coaliției de guvernare PSD- ALDE. Preşedintele ALDE a precizat că există un plan cu privire la o candidatură comună a celor două partide.

Mai mulți baroni locali ai social-democraților spun că preşedintele PSD, Liviu Dragnea va putea face acest anunț doar în condiţiile în care, conform statutului, candidatul partidului trebuie ales în urma unui congres. Contactaţi de DIGI24, mai mulţi lideri ai PSD au precizat că doar în forurile statutare ale partidului poate să fie ales candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu a declarat pentru EVENIMENTUL ZILEI că interpretarea declaraţiei lui Liviu Dragnea a fost „excesivă” şi că „domnul Dragnea a anunţat o intenţie pe care o va manifesta în raport cu organismele de decizie ale PSD. Niciun membru PSD nu are vreo interdicţie de a candida şi poate să-şi facă cunoscută această intenţie oricând doreşte.

Cred că acesta e şi cazul declaraţiei domnului Dragnea, urmând ca după ce se va anunţa sau îşi va anunţa intenţia de candidatură sau va anunţa numele celui care intenţionează să candideze va trebui să introducă în dezbaterea forurilor decizionale ale PSD aceste candidaturi anunţate şi intenţiile acestea de a candida”.

Liderul PSD Bistriţa, Radu Moldovan, spune, de asemenea că nu ştie de nicio consultare între Liviu Dragnea şi liderii de partid pe subiectul candidatului la prezidenţiale. Întrebat dacă va exista cu siguranţă un congres, Moldovan a declarat, citat de LIBERTATEA. „Eu bănuiesc că da, de fiecare dată statutul PSD a fost respectat. Nu ştiu ce va anunţa domnul Dragnea, am văzut şi eu ştirile, aştept cu mare interes ziua de duminică seară”.

Și vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, susține că doar Congresul decide candidatul la prezidențiale, iar orice altă abordare „ar putea face mult rău partidului”. „Există legea fundamentală a partidului, Statutul. Orice membru are dreptul de a alege și de a fi ales. Discuția despre candidatul partidului la prezidențiale trebuie făcută în Comitetul Executiv și apoi în Congresul PSD. Orice altă abordare în afara acestui cadru ar putea să facă mult rău PSD. Acest lucru trebuie făcut din respect pentru sutele de mii de membri ai partidului nostru, din respect pentru munca lor”, a declarat Marian Oprișan, citat de G4MEDIA.

Opinia vicepreședintelui PSD, Marian Oprișan, vine în contextul în care liderul partidului, Liviu Dragnea, a spus că va anunța duminică dacă va candida la prezidențiale. Liviu Dragnea a declarat marți într-un interviu pentru ADEVĂRUL că va anunța duminică seară, imediat după alegeri, dacă va candidala la alegerile prezidențiale din această toamnă. Anunțul lui Dragnea va veni deci imediat după aflarea primelor rezultate de la alegerile europarlamentare din 26 mai și cu o zi înainte de verdictul final din procesul de corupție de la Curtea Supremă.

Ulterior, constată COTIDIANUL, el a adăugat că susţine în continuare ca alianţa PSD - ALDE să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale din toamnă, precizând că duminică seară nu va face un anunţ „spectaculos”.

Călin Popescu Tăriceanu încă speră să obțină în cele din urmă suportul PSD pentru prezidențiale, dar trimite și săgeți otrăvite subtile, prin care să arate cartonașul galben partenerului de coaliție, constată CAPITAL. Și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că nu a înţeles că anunţul liderului PSD Liviu Dragnea ar fi unul care vizează o candidatură proprie la prezidenţiale. Preşedintele ALDE a precizat că există un plan cu privire la o candidatură comună a celor două partide.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri într-un interviu că, în opinia sa, anunțul pe care îl va face Liviu Dragnea dumnică seara despre candidatura la prezidențiale nu este neapărat legat de numele președintelui PSD, afirmă DIGI24. Tăriceanu a precizat că el nu a renunțat la gândul de a candida la alegerile prezidențiale de la toamnă.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat dacă Tăriceanu crede în candidatura proprie și cum l-a simțit pe acesta, dincolo de ceea ce a declarat în fața camerelor, anunță DCNEWS.  „Fiecare partid urmează să își formalizeze candidatul la prezidențiale, ca urmare a unui Congres. Dar asta nu înseamnă că în urma negocierilor ce vor urma nu se poate decide în Coaliție să fie un singur candidat la prezidențiale, sprijinit de cele două partide. Aceste lucruri nu se exclud. Cel mai bine plasat de la ALDE este domnul Tăriceanu, iar de la PSD domnul Dragnea. Rămâne să se aleagă dintre cei doi”, a concluzionat Bogdan Chirieac.


Comentarii

Stefan Dragnea, fiul lui Satan Aș da o muie. Ecce Cur Rupt, esti treaz?

23 mai 2019 18:54

Ecce Kurrupt Victor, ai dreptate, lua-te-aș violent pe la spate!

23 mai 2019 18:19

Victor Iohannis este un Președinte civilizat, educat, cizelat, sportiv, sănătos la corp și creier, cunoaște multe limbi străine la perfecțiune, este agreeat de Mai Marii Lumii și-n Cancelariile Occidentale și Romăniaeste respectată cu el acolo....(Ați văzut Summitul de la Sibiu ?...).Și este de partea bună a politicii adica fără hoți, corupți și furăciuni....În schimb Dragnea este vizibil de toată lumea că a schimbat făgașul Justiției din Romănia să scape de pușcărie, el și alții ca el din Gașca de Baroni PSD-iști.....Dragnea este imoral....Era încă însurat și pleca în vacanțe cu amanta blondină mai umezită la păsărică să i-o tragă în Brazilia....Că acum e și BETEAG cu dublă șciatică că l-a supt fătuca de i s-a afectat măduva spinării....Cum să alegi un Președinte Beteag ?....că pică în crize taman cînd trebuie să ia decizii pentru țară.....Cum să-i lași pe mînă o țară lui ăsta cînd după 20 de ani și-a abandonat familia cu doi copiii....Ăsta vinde Romănia bucată cu bucată....deja a început cu Covasna și Harghita....că a dat maghiarilor prin UDMR-u tot ce au cerut aștia....că parcă dădea de la mă-sa de acasă....Și dacă ^strugurii sunt acrii pentru el^ adică este INDEZIRABIL la Bruxelles că pînă și socialiștii lui l-au huiduit la Madrid iar SUA nici nu i-a dat Viză de intrare la ei în țară ca la ultimul Borfaș-Golan....Și dacă PSD-ul lui este neabordabil cu relațiile înghețate în Grupul Socialiștilor Europeni, ce face Borfașul ?....Deconectează Romănia de la Occident stricînd și relațiile țării cu ei și ne duce-n Asia.... La Putin și Erdogan....eventual în China....Și-i va rupe gîtu lui Dăncilă ca lui Grindeanu și Tudose de ne-au rîs și curcile pe noi romănii în Europa de Moțiunea lor de Cenzură dată Găști Mafiote PSD-iste împotriva Clanurilor Interlope PSD-iste....

23 mai 2019 14:30

Ecce Kurrupt Adică carevasăzică kuriștii au primit un șpiț spectaculos în sfinkter de la Pizdacul Șef și analiștii încearcă să insinueze că pizdacii ecce nemulțumiți deoarece a fost un șut din voleu...

23 mai 2019 11:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.