Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pensiile speciale încasate de foştii judecători şi foştii procurori au crescut în perioada aprilie 2018 – aprilie 2019 cu 4.253 de lei, de două ori salariul minim brut pe economie şi de aproape patru ori pensia medie încasată de oamenii de rând. Potrivit datelor Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), pensiile magistraţilor au ajuns luna trecută la 18.150 lei, faţă de 13.897 lei în aprilie 2018. Din cei 18.150 de lei, doar 2.760 de lei sunt plătiţi în baza contributivităţii magistratului, alţi 16.959 lei fiind viraţi lunar din bugetul de stat, adică din banii tuturor românilor.
Specialiştii din domeniu au declarat pentru „Adevărul” că această creştere are la bază două motive: unul dat de intrarea în sistem a mai multor persoane care au avut salarii mari înaintea pensionării, iar cel de-al doilea legat de prevederile Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor.

Integral pe AdevărulComentarii

La VOT!!!! Este cea mai mare bascalie pe care o poti intalni intr-o tara! Asata nu-i tara normala. Pe baza de contributivitate un MAGISTRAT la medie ar primi o pensie de 2760 lei/luna. Adica exact cat primeste un PROFESOR UNIVERSITAR, tot la medie. Un INGINER MINER care intra din cand in cand in mina, care s-a pensionat la 54 de ani, are 4000 lei pensie, acum dupa noile majorari. Un invatator are in jur de 1900 lei/luna, iar un profesor de liceu are 2300 lei/ luna. Un inginer care din alte domenii de activitate, exceptand mineritul, are 2500 lei luna. Cine si-a adus si isi aduce mai mult contributia la dezvoltarea acestei tari? E o NERUSINARE, este o bataie de joc fat de acest popor. IESIT la VOT sa vina altii care as schimbe aceste NEDREPTATI!!!!

20 mai 2019 13:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.