Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Consiliului Naţional al IMM (CNIPMMR), Florin Jianu, susţine că o criză a forţei de muncă în România este echivalentul unei crize economice.

Deficitul de forţă de muncă din România depăşeşte un milion de oameni, spune acesta. România liberă a discutat anterior pe acest subiect cu preşedintele PIAROM, Cristian Pârvan. Contextul era cel al anunţului oficial al Guvernului, privind intenţia de a aduce în România muncitori din Pakistan.

Ministerul pentru diaspora și dezvoltarea resurselor umane din Pakistan a convenit să trimită în România peste 500.000 de muncitori, din diverse sectoare, până anul viitor. Era vorba despre o ofertă prezentată de ambasadorul român în Pakistan, Niculaie Goia, într-o întâlnire oficială cu Sayed Zulfikar Abbas Bukhari, asistent special al premierului pakistanez.

Dar, în timp ce, oficial, plănuim să aducem la contract, până în anul 2020, jumătate de milion de oameni, iar CNIPMMR spune că nevoia actuală este de un milion de oameni, din alte surse, cifrele oficiale dau, contradictoriu, o nevoie de forţă de muncă foarte mică, Pârvan a spus RL că datele acestea oficiale „sunt cifre statistice şi vorbe aruncate în vânt”.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.