Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat într-o conferință de presă susținută la Satu Mare că prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, își face campanie pe persoană fizică și trebuia să își dea dimisia.

„Domnul Timmermans este în campanie electorală și el. În mod normal, domnul Timmermans trebuia să își dea demisia din calitatea de membru al Comisiei, de prim-vicepreședinte, ca să intre în campanie pentru că există și un angajament etic al membrilor Comisiei că nu fac politică.

Deci, vrea să facă politică, își dă demisia și face campanie. E dreptul lui, dar nu în calitate de comisar european. Scrisoarea Comisiei dovedește lipsă de obiectivitate, lipsă de informare și un amestec nepermis, încălcându-se principiul separației puterilor pentru că una din recomandări este să nu se promulge Codul penal și Codul de procedură penală, care au fost adoptate de Parlament. Eu cred că dacă vreun politician în țara lui de origine ar face astfel de declarații ar fi sancționat imediat și foarte drastic”.

Tăriceanu susține că Timmermans își face campanie atacând România.

„Domnul Timmermans este în campanie, partidul domniei sale are o cotă, o performanță foarte slabă în Olanda și atunci, neavând în viitoarea Comisia posibilitatea unui sprijin consistent din partea propriului partid și a grupului parlamentar, a luat campania pe cont propriu. El își face campanie acum pe persoană fizică, din postura de prim-vicepreședinte al Comisiei, atacând România și o serie de măsuri legislative care s-au luat și care nu sunt de resortul legislației europene, ele sunt de resortul legislației și atribuțiilor naționale”, a mai spus liderul Senatului.

Comisia Europeană a confirmat luni că prim-vicepreşedintele său, Frans Timmermans, le-a trimis vineri autorităţilor române o nouă scrisoare în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de evoluţiile referitoare la statul de drept în România.

Scrisoarea este adresată preşedintelui Klaus Iohannis, preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi premierului Viorica Dăncilă.


Comentarii

COALITIA PENALILOR: PSDRACNEA & ALDETARICEANU PSD-ALDE nu mai pot invoca legitimitatea alegerilor cat timp nimic din ceea ce au promis nu pun in practica, in timp ce singura lor preocupare este sa distruga Justitia, ceea ce nu au spus in campanie, deci nu a fost mandatat de electorat. Grupul de penali care conduce Romania va incerca sa demonizeze Europa si sa ne indeparteze de ea. Ajutat de instrumentele sale de propaganda DCNEWS, antenna 3 Romania Tv,,etc, va minti si va manipula, asa cum a manipulat in privinta acordului primit de Tudorel Toader de la Comisia de la Venetia in privinta OUG 92. Indiferent ce vor inventa, indiferent ce vor toca, adevarul este ca Parlamentul European, Comisia Europeana, UE in ansamblul sau si Comisia de la Venetia pun la colt Guvernul Romaniei pentru a proteja Romania de actiunile ticaloase ale acestuia. Nu Romania este vizata, ci cei care o conduc.

16 mai 2019 23:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.