Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Curtea Constituţională a fost sesizată în legătură cu neconstituţionalitatea hotărârii prin care a fost validat mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea, având în vedere că acesta era condamnat pentru săvârşirea unor infracţiuni în cadrul derulării unui proces electoral, motiv de invalidare a mandatului, conform Regulamentului Camerei Deputaţilor.

PNL subliniază că Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, pe 22 aprilie 2016, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul ‘Referendumul’. Liberalii mai afirmă că lui Dragnea i-a fost interzis prin hotărâre judecătorească de condamnare rămasă definitivă exerciţiul drepturilor electorale pentru o perioadă de 4 ani, potrivit G4MEDIA.

PNL a folosit aceleaşi argumente şi în 2016, la momentul validării mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea, constată ZIUA VECHE. La acel moment, Dragnea afirma că opoziţia se „umple de ridicol” prin astfel de tentative de a-l lăsa în afara Parlamentului, iar respectivele prevederi se aplică doar celor care au comis fraude electorale la scrutinul în urma căruia au şi fost aleşi.

Liderul PSD afirma atunci că Regulamentul Camerei Deputaţilor spune că acea comisie de validare trebuie doar să verifice condiţiile de eligibilitate şi dacă un deputat a comis fraude electorale la alegerile care tocmai s-au încheiat, în urma cărora a fost ales, deci nu are cum acea prevedere să se aplice şi în cazul lui. Dragnea contesta şi faptul că ar fi fost condamnat pentru fraudă electorală.

Și vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat, marţi, că liderul PSD Liviu Dragnea a îndeplinit condiţiile pentru validarea sa ca deputat în mandatul început în 2016 iar acest lucru rămâne valabil atâta vreme cât condamnarea lui Liviu Dragnea a fost suspendată, anunță GÂNDUL. „Atâta timp cât exista o hotărâre judecătorească care era suspendată şi pedepsele complementare erau suspendate, e o chestiune de ABC juridic. Colegii de la PNL nu au citit normele în drept”, a afirmat Florin Iordache.

Pe de altă parte, președintele PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache, a luat decizia de a depune o plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea la DIICOT. Președintele PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache, îl acuză pe Liviu Dragnea că a incitat la violență prin atacurile la adresa protestatarilor anti-PSD, anunță EVENIMENTUL ZILEI. „Am depus plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea pentru afirmaţiile mincinoase şi iresponsabile făcute despre protestatarii anti-PSD de la Galaţi“.

Acuzațiile curg din toate părțile împotriva lui Liviu Dragnea. Ovidiu Raeţchi a declarat că Liviu Dragnea nu ar mai trebui să se implice în politica externă a României, pentru că ţara noastră nu va mai fi considerată „un actor diplomatic predictibil şi credibil”. Reacţia deputatului PNL vine în contextul problematicii mutării ambasadei României din Israel, precizează GÂNDUL.

O informație cu potențial de scandal diplomatic a atras ieri atenția presei, după ce Liviu Dragnea a acuzat ambasadorul palestinian de fake-news, anunță COTIDIANUL. Informația vehiculată inițial preciza, citând un comunicat oficial al Ambasadei Palestinei, că, în timpul unei întâlniri la Palatul Parlamentului, Liviu Dragnea l-ar fi asigurat pe reprezentantul diplomatic oficial, Fuad Kokaly, că România nu-și dorește mutarea Ambasadei din Israel, la Ierusalim.

Precizarea a venit foarte târziu, după ce reprezentanții massmedia încercaseră în zadar să obțină o poziție oficială. Președintele PSD Liviu Dragnea i-a solicitat ambasadorului Palestinei Fuad Kokaly să își retragă declarațiile după întâlnirea de luni ce a avut loc între cei doi. Liderul social-democrat îl contrazice pe înalt oficialul palestinian și susține că nu a spus că ambasada României în Israel nu va fi mutată.

Liviu Dragnea şi ambasadorul Palestinei la Bucureşti se contrazic pe tema mutării ambasadei României din Israel. Ezitarea liderului PSD are la bază două motive: negocierile României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, dar mai ales refuzul Administraţiei Trump, apropiată de Guvernul israelian, de a facilita o vizită a liderului PSD în SUA, susţin surse politice pentru ADEVĂRUL. În luna martie, Liviu Dragnea pleda pentru mutarea ambasadei, în ciuda tuturor statelor UE.


Comentarii

Tapardel Ia pune mana si citeste. Sau iti fac eu un rezumat. CCR asta care doar interpreteaza constitutia a facut asa: - a schimbat procuorul sef la DNA, impotriva unei legi in vigoare - scoate practic din puscarie tot ce e condamnat penal la ICCJ din 2014 incoace - a pus procurorii sub directa conduce a unui ministru politic - a scos presedintele din circuitul de aprobare/revocare al procurorilor sefi, lasand absolut totul la mana ministrului - a distrus practic abuzul in serviciu - a eliminat o gramada de probe din dosare si acum lucreaza mai departe (vez partea cu protocoalele de colaborare) Astia au facut ce nici nu visa parlamentul prin legiferare sa faca, si tu vi sa imi spui ca doar "interpreteaza constitutia"? Da, e adevarat, guvernarea PSD/ALDE distruge tara asta, dar CCR-ul e unealta ticaloasa cu care face asta.

15 mai 2019 23:51

CCR si dorneanu sluga prea plecata a PSD-ului drept In aproape trei ani, decizie cu decizie, CCR a facut totul tandari: a blocat supravegherea tehnica in toate dosarele si la toate parchetele, a distrus abuzul in serviciu, a omorat probele din mandatele de siguranta nationala, a desfiintat autoritatea de lucru judecat a camerei preliminare, a mazilit-o pe L.C. Kovesi, l-a scos pe presedinte din numirea procurorilor sefi, a pus procurorii sub cizma ministrului, a pus sub imunitate orice infractiune legata de emiterea unui act normativ, acum completurile de 5, vin si protocoalele… Si e doar o enumerare sumara. Au fost zeci de decizii CCR care au dinamitat pachetele si legile. Praful s-a ales de DNA! A rezolvat CCR si asta, punand procurorii la cheremul ministrului Justitiei, adica anulandu-le practic independenta.

15 mai 2019 23:49

Fara HOTIE ajungem departe! Dacă românii vor răspunde cu ”DA” la întrebările de la referendum, ofensiva PSD împotriva justiției va fi stopată cu adevărat! De aceea, este crucial să mergem la vot pe 26 mai. Un vot pentru ”DA” echivalează cu un vot pentru egalitate în fața legii a tuturor Romanilor. Prima întrebare - sunteți de acord să se interzică amnistia și grațierea pentru corupți? RASPUNDEM: DA. A doua întrebare - sunteți de acord să se interzică ordonanțele de urgență în domeniul justiției? RASPUNDEM: DA.

15 mai 2019 16:39

Marin Până acum de ce nu ați zis nimic dragi PNL-sti? Și mai vă întrebați de ce va fug oamenii,votanți la USR.

15 mai 2019 13:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.