Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Reputatul expert în nutriție, cercetător în alimentație, biolog și chimist, profesorul Gheorghe Mencinicopschi vă spune că sub nicio formă nu trebuie să perpeliți mititelul prea mult pe grătar. Mai ales pe cei luați gata preparați din magazine, care sunt plini de aditivi, cei mai mulți cancerigeni.

”Fripți pe grătarul cu foc direct, micii devin toxici din cauza arsurii și a contaminării cu substanțe toxice. Iar asocierea cu bere, vin sau tărie face și mai dificilă digestia, care favorizează tulburările hepatice sau pancreatice acute!”, este avertismentul transmis de Menci în Jurnalul. De altfel, orice fel de carne arsă pe grătar, susține celebrul om de știință, produce heterociclice, substanțe cancerigene care pot da cancer colorectal, pancreatic, pulmonar, mamar, la stomac sau la vezica urinară.


Comentarii

Marius Ce ai făcut bobiță? Pai nici cancerul nu-i sperie pe români când vine vorba de mici.

30 aprilie 2019 18:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.