Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După plecarea Corinei Crețu din PSD și alăturarea la Pro România, fostul prim-ministru Mihai Tudose și-a anunțat plecarea din partid pentru a-și continua cariera politică în formațiunea lui Victor Ponta. Sociologul și analistul politic Alfred Bulai a explicat pentru DCNews care sunt efectele plecărilor din PSD pentru social-democrați, dar și ce reprezintă pentru Victor Ponta venirea în Pro România a celor două personalități.

''Plecările din PSD nu au un efect extraordinar. Ele au mai degrabă efecte în partidele care primesc astfel de politicieni. De exemplu, Corina Crețu este un personaj politic important, cu un CV foarte util pentru un partid ca și comisar european, dar nu e atât de cunoscută să fie o pierdere fundamentală. Domnul Tudose este într-o altă poziție, președinte PSD Brăila, iar la Brăila PSD ar putea avea pierderi locale, dar nu este un personaj carismatic, care să fi însemnat pentru mișcarea din PSD, nu văd neapărat o pierdere masivă. Sigur că această tendință, persoane de care am auzit, chiar dacă nu sunt de aceeași notorietate, cu un nivel mare de încredere pentru populație, efectele există, dar ele sunt mici deocamdată.

Integral pe DC News