Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Șoc total pentru Dragnea după plecarea lui Mihai Tudose! Coaliția PSD-ALDE a încasat o mega-lovitură din partea deputatului de Brăila. De ce spune că a plecat (abia acum), nu mai interesează pe nimeni, de vreme ce ştia, şi el, ca toţi ceilalţi, în ce fel se mişcă democraţia în PSD. Ideea e că plecarea lui, târzie şi intempestivă, arată că undeva, ceva se-ntâmplă, susține GÂNDUL.

Fostul premier Mihai Tudose a anunţat marţi, 29 ianuarie, că demisionează din PSD, după 27 de ani, şi se alătură Pro România, partidul condus de Victor Ponta. Soluţia probabil a fost gânditî după aderarea lui Adrian Țuţuianu în Pro România. Lider autoritar în PSD Dâmboviţa, acesta a promis că vă aduce 20-30 de primari alături de noul să partid. ROMÂNIA LIBERĂ amintește că Mihai Tudose a fost unul dintre semnatarii scrisorii anti-Dragnea.

În mesajul în care îşi anunţă demisia din PSD, Mihai Tudose critică actuala conducere a partidului, despre care spune că a înlocuit agenda formaţiunii cu cea personală. De asemenea, remarcă NAȚIONAL, fostul premier invocă lipsa dezbaterilor interne. „Am avut în ultimele luni foarte multe întâlniri atât cu membri de partid, dar şi cu oameni neimplicaţi politic, concluzia fiind aproape unanimă: nu se mai poate! Această atitudine a oamenilor m-a condus la una dintre cele mai grele decizii: demisia din PSD ca ultim gest de delimitare faţă de acest mod de a conduce partidul şi ţara“, a anunțat Tudose.

Fostul premier Victor Ponta a declarat că Mihai Tudose, politician care a demisionat din PSD şi s-a înscris în Pro România, a ales să plece din formaţiunea social-democrată în urma jocurilor interne făcute de Liviu Dragnea, cel care l-a dat jos şi din funcţia de premier pentru că nu ar fi vrut să „jefuiască economia“, anunță ADEVĂRUL.

„Plecarea lui Mihai Tudose este si un avertisment pentru cei care inca stau cu capul plecat in fata lui Dragnea, Valcov, Codrin si alti indivizi de teapa lor / Grindeanu a fost exclus din PSD pentru ca nu a ascultat de orienele lui Dragnea de distrugere a Justitiei - Ponta a fost exclus din PSD pentru ca nu a votat motiunea de cenzura contra lui Grindeanu - Tudose a fost dat jos din functie pentru ca nu a ascultat de ordinele lui Dragnea de jefuire a economiei ! Ati ramas cu Dancila si Valcov! Treziti-va!", a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Partidele de guvernare PSD-ALDE nu mai au, singure, majoritate în Camera Deputaților, după plecarea din formațiunea social-democrată a fostului premier Mihai Tudose, coaliția PSD-ALDE depinzând acum de alte formațiuni, anunță CURENTUL. Majoritatea în Camera Deputaților este de 165 de voturi, iar PSD și ALDE mai dețin împreună, în acest moment, 164 de deputați, noua sesiune parlamentară urmând să înceapă săptămâna viitoare, cel mai important proiect aflat pe agenda fiind bugetul de stat pe anul 2019. PSD și ALDE își pot asigura în continuare majoritatea cu minoritățile naționale și cu UDMR.

Deci după plecarea Corinei Crețu din PSD și alăturarea la Pro România, fostul prim-ministru Mihai Tudose și-a anunțat plecarea din partid pentru a-și continua cariera politică în formațiunea lui Victor Ponta. Sociologul și analistul politic Alfred Bulai a explicat pentru DCNEWS care sunt efectele plecărilor din PSD pentru social-democrați, dar și ce reprezintă pentru Victor Ponta venirea în Pro România a celor două personalități.

„PSD nu este un partid de personalități, e un partid care contează ca partid, nu mai are personalități importante în afară de Liviu Dragnea, pe care îl cunoaște toată lumea, dar ceilalți membri sunt niște personaje puțin importante în spațiul public ca notorietate, nivel mare de încredere. Excepții sunt Lia Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, personalități care pentru publicul PSD au o importanță foarte mare. Firea nu poate pleca din partid că își continuă mandatul, probabil va merge pe cont propriu la următoarele alegeri. Olguța Vasilescu este în tabăra lui Dragnea deocamdată având în vedere că PSD i-a propus această mutare nu foarte inteligentă, de a stat în afară două-trei luni, probabil se va rezolva“.

Însă, în teritoriu, Pro România stă destul de slab din punct de vedere logistic, susține CAPITAL. În schimb PSD continuă să fie foarte disciplinat şi puternic, iar electoratul este de obicei loial. Este foarte greu de convins un votant PSD să aleagă un alt partid. Liderii de stânga, chiar şi cei cu capital de imagine colosal, nu au fost niciodată preferaţi ei ca personaje în detrimentul partidului. Este greu de crezut că acest lucru se va întâmpla acum.

COTIDIANUL susține că problema cea mare, valabilă și în PSD, și pe care și Liviu Dragnea o ignoră, făcîndu-se că nu o știe și că nu este opera lui, privește calitatea acestor oameni care se desprind ca foile de pe ceapa trezită în debara. Cum au ajuns asemenea mediocrități să ocupe asemenea poziții într-un partid al ”revoluției”, al lumii sărace, al oamenilor cu venituri modeste? S-a umplut partidul lui Ion Iliescu de asemenea mediocri. Și nimeni nu îl ia la refec.

Îl acuză pe Liviu Dragnea de multe rele dar nu îl pun la colț pentru teribila selecție de mediocri din conducerea PSD-ului. Și care îi seamănă leit! Liviu Dragnea nu poate fi genial dacă este anturat numai de personaje gen Tudose, Tuțuianu, Dăncilă etc. Și nimeni nu mai are puterea, curajul și argumentele cu care să-l contrazică! Nu plecarea lui Mihai Tudose sau Adrian Țuțuianu este o dramă, cît faptul că PSD-ul este dominat de asemenea mediocrități.