Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Focul alegerilor prezidențiale ce au loc anul acesta a curprins încă de la începutul lui ianuarie actuala coaliție de guvernare PSD-ALDE. Actuala coaliție de guvernare nu s-a decis încă dacă va susține un candidat comun, în persoana lui Călin Popescu-Tăriceanu, sau fiecare partid va veni cu un candidat propriu.

Tăriceanu nu exclude varianta de a candida la președinție, însă problema este la formațiunea politică la conducerea căreia este Liviu Dragnea. Concret, potrivit ANTENA3, nume grele din PSD și-au exprimat deja poziția tranșantă în partid: PSD trebuie să aibă un candidat propriu la prezidențiale. În acest sens, se pare că Dragnea a început deja să se gândească la potențiale nume care ar putea să intre în lupta cu actualul președinte al României, Klaus Iohannis. Astfel, convins că o eventuală candidatură a sa la prezidențiale ar putea să fie un eșec total, Liviu Dragnea are deja pe masă numele unui potențial candidat, în persoana lui Eugen Teodorovici.

Un PSD din ce în ce mai nervos din cauza lipsei de decizie a ministrului Tudorel Toader, care încă ezită să-şi asume ordonanţa de amnitie şi graţiere, nu este de bun augur pentru soarta lui Călin Popescu-Tăriceanu în anul electoral 2019. Poziţionat destul de bine în sondajele care îl dau de multă vreme ca un competitor cu şanse în faţa lui Klaus Iohannis, Călin Popescu-Tăriceanu a luat în serios varianta unei candidaturi unice a Coaliţiei la alegerile prezidenţiale, candidatură pe care urma să o întruchipeze chiar domnia sa. Însă ADEVĂRUL susține că Popescu-Tăriceanu va conta tot mai puţin. PSD va continua să-l ţină la foc mic pentru asigurarea majorităţii, dar nimic mai mult.

De cealaltă parte, președintele Klaus Iohannis a declarat luni că ia în considerare o nouă colaborare cu PNL pentru pregătirea campaniei în vederea alegerilor prezidențiale, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Întrebat dacă a vorbit cu PNL, USR despre candidatura sa la alegerile prezidenţiale, Iohannis a răspuns că obişnuieşte să discute cu politicienii. „Da, obişnuiesc să discut cu politicieni şi vor continua aceste discuţii pe tot parcursul anului. Cred că vă reamintiţi că am provenit din PNL, unde am fost preşedinte şi, în mod evident, voi colabora pentru pregătirea campaniei cu PNL aşa cum se cuvine”, a afirmat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Însă Klaus Iohannis s-a arăta vădit deranjat de ultimele acțiuni întreprinse de Dacian Cioloș. Într-o declarație făcută luni, acesta îi aduce o serie de reproșuri fostului premier și îi reamintește cine a fost cel care l-a promovat și susținut pentru ca el astăzi să aibă o notorietate atât de ridicată. Chiar dacă Klaus Iohannis a folosit cuvinte elegante, iar atacul a fost subtil, electoratul a înţeles imediat că preşedintele este foarte supărat în special pe candidatura fostului prorejat.

În legătură cu posibilitatea candidaturii lui Dacian Cioloş la prezidenţiale, el a spus: „Cred că este foarte bine să-şi prezinte fiecare oferta electorală. Dacă este bine? Sigur că este bine să avem să avem candidaţi la prezidenţiale, de asta ne-am luptat în Decembrie '89 să avem libertatea şi de a alege, dar şi de a fi aleşi. Pe Dacian Cioloş l-am susţinut şi l-am promovat pentru funcţia de premier. Cred că a făcut o figură bună în timpul acelui mandat”, a declarat Iohannis, conform AGERPRES.

Liderul PLUS Dacian Cioloş nu a respins luni o candidatură la alegerile prezidenţiale din acest, după ce a anunţat că va candida oricum la europarlamentare. "Nu exclud nimic. Nu exclud nicio candidatură în următorii doi ani. La alegerile locale nu voi participa, dar cu siguranţă voi fi pe listă la parlamentare. Dacă partidul mă va considera util pentru prezidenţiale, o voi face. Oricum, voi fi aici pe perioada campaniei.", a declarat Cioloş pentru CAPITAL..

PNL este cotat, în prezent, cu 26% - 29% în preferinţele electoratului, a declarat, luni, preşedintele partidului, Ludovic Orban. "Un sondaj făcut pe 25.000 de subiecţi, cu reprezentativitate, adică cu marjă de eroare de 0,9%. Datele sunt foarte bune, sunt foarte încurajatoare. (...) Pe toate cercetările sociologice pe care le avem, PNL se află, astăzi, între 26% şi 29%. PSD este trecut în unele sondaje sub 30%, în alte sondaje un pic peste 30%", a susţinut Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Şeful PNL, citat de JURNALUL NAȚIONAL, a adăugat că, potrivit sondajelor comandate de liberali, preşedintele Klaus Iohannis "are, de departe, şansa clară de a câştiga alegerile prezidenţiale şi este personalitatea cea mai respectată şi care beneficiază de cea mai mare intenţie de vot".  "Sigur, am măsurat mai multe variante de candidaturi, intenţia de vot pentru preşedinte este între 35% şi 43% în primul tur“, a declarant Orban.

Iar NAȚIONAL anunță o nouă remaniere guvernamentală în luna martie. Fiind deja pe deplin conștienți că președintele Klaus Iohannis nu va fi lăsat să facă un pas înapoi nici măcar dacă, prin absurd, încăpățânarea ”neamțului” ar fi frântă prin alte mijloace, oamenii de intelligence din spatele lui Liviu Dragnea știu foarte bine că nu pot intra în lupta pentru prezidențiale cu miniștri colaboraționiști sau cu cei care se lamentează ce bună ar fi o coabitare între Palate, ca pe vremea ”motănelului” Ponta. Mai ales că miza este de acum una uriașă, cu Klaus Iohannis rămas încă cinci ani președinte la Cotroceni șansele ca actuala coaliție să-și poată duce la bun sfărșit programul guvernamental fiind pur și simplu


Comentarii

Miron Cozma, Luceafărul Huilei Ce-și mai scormonesc zvonerii ăștia retardați de la antenele Șopârloiului mințile imbecile pentru a defecăca datul cu părerile aiurea. Cel mai bun candidat pentru prezidențiale e numai Ion Ilici Iliescu, chiar și împăiat după ce crapă-n morții mă-sii. Noroc Bun!

16 ianuarie 2019 20:40

DJ Ciolos est mic, tot mai mic Si tu urmaresti orice, doar ciolan sa fie...

16 ianuarie 2019 13:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.