Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

S-a dat oficial drumul la campania de scoatere a României din Uniunea Europeană. Liderii PSD au lansat discursuri anti-UE, spunând că România e suverană să decidă orice vrea şi nu e la cheremul nimănui. Da, dar atunci îşi ia „jucăriile“ şi pleacă (sau e dată afară) din UE, pentru că nu respectă tratatele de aderare semnate. Adio fonduri nerambursabile, adio locuri de muncă pentru patru milioane de români, adio libera circulaţie a persoanelor şi mărfurilor. Noi nu suntem Marea Britanie!

S-a dat oficial drumul la campania de scoatere a României din Uniunea Europeană. Coaliţia PSD-ALDE dă cărţile pe faţă şi nu se mai ascunde după perdea cu intenţiile sale de a sacrifica totul de la caracterul democratic al statului român la destinul european şi parteneriatul euroatlantic al României, constată ADEVĂRUL. Reacţia a venit după ce prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, tot socialist, a criticat guvernarea PSD.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a mustrat, luni, pe cei din coaliţia PSD-ALDE pentru modul cum în ultimii doi ani au lucrat pentru mutilarea legilor Justiţiei şi a Codurilor Penale, oficialul de la Bruxelles arătând că România face paşi înapoi în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei şi apărarea libertăţii presei, amintește GÂNDUL. „Faţă de rapoartele anterioare, situaţia s-a degradat. Ar fi o tragedie dacă în ultimul kilometru al maratonului aţi începe să alergaţi în cealaltă direcţie“, a declarat Timmermans, în cadrul Comisiei pentru libertăţi civile.

Mai mult, afirmă NAȚIONAL, reprezentantul Comisiei i-a avertizat pe Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu şi colegii lor din coaliţia majoritară că România ar putea fi adusă în faţa instanţei. „Dacă vom ajunge la concluzia că regulile sunt încălcate, nu vom ezita să luăm măsurile necesare, chiar să aducem în faţa instanţei Guvernul român. Facem apel la Guvernul României să readucă pe calea cea bună procesul de reforme. Concret, să dea curs recomandărilor din raportul MCV din 2017, recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi recomandărilor GRECO.

Prima reacție din România a venit, cum altfel, chiar de la președintele PSD, Liviu Dragnea, care susține că România a fost ameninţată „brutal“. „Trebuie să recunosc că sunt destul de dezamăgit de această atitudine pentru că nu mi-am imaginat niciodată că o ţară intrată în Uniunea Europeană va fi ameninţată în felul acesta, atât de brutal. Aceasta de fapt nu a fost o dezbatere, a fost o listă de luări de poziţii stabilite dinainte, o condamnare deja, înainte de a se studia probele, ca să spun aşa, că am experienţa asta nefericită", a declarat Liviu Dragnea la ANTENA3.

Mult mai dur în limbaj a fost liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, cel care i-a cerut prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, să demisioneze urgent, susţinând că declaraţiile acestuia din Comisia pentru libertăţi civile a Parlamentului European privind situaţia din România „au umplut paharul răbdării“, anunță COTIDIANUL. „Ar trebui să ai bunul-simţ de a nu rosti asemenea absurdităţi în Comisia pentru libertăţi civile din Parlamentul European. Noi, în România, am mai văzut mentalităţi ca a ta. În anii ’50“, a subliniat Şerban Nicolae, precizând că Timmermans s-a „acoperit de ruşine“.

Atacul a fost continuat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu- mitralieră, care a declarat marţi că este „din ce în ce mai eurosceptic” şi a cerut demisia preşedintelui şi prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi Frans Timmermans, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. „Eu cred, de bun simţ, că dl. Timmersmans şi dl. Juncker ar fi trebuit să îşi dea demisia de mult timp, pentru că ceea ce au făcut în România, ce au făcut şi în Ungaria şi în Cehia şi în Polonia“.

Semnalul a fost dat de Daniel Dragomir, fost șef în SRI, arestat de DNA pentru corupție și condamnat în primă instanță la închisoare. Imediat și Ingrid Mocanu, fostă directoare în ministerul Justiției, condamnată și ea la închisoare la fond, tot pentru corupție în legătură cu retrocedări ilegale de terenuri, a cerut ROEXIT-ul. CURENTUL susține că acești escroci sunt supărați că Europa nu vrea modificarea legilor penale în favoarea infractorilor și cer ieșirea României din UE.

Printre lucrurile punctate de Dragomomir în „manifestul anti-UE“: România nu mai trebuie să ţină cont de recomandările Mecanismului de Cooperare şi Verificare, să nu mai fie interesată de Spaţiul Schengen.

Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, asociaţie neutră din punct de vedere politic, trage un semnal de alarmă referitor la declaraţiile făcute la Bucureşti despre o posibilă ieşire a României din UE. Principalii vizaţi sunt Marian Munteanu şi Daniel Dragomir, care, în coordonare cu liderii PSD, au transmis mesaje anti-UE, afirmă ADEVĂRUL. „Europuls atrage atenţia asupra manipulării promovate de Daniel Dragomir şi Marian Munteanu ce pledează pentru ieşirea României din UE. Argumentele aduse de dumnealor se înscriu în linia manipulărilor promovate în Marea Britanie în timpul campaniei Brexit“.

Mişcarea România Împreună (RO+) cere partidelor din coaliţia guvernamentală şi Guvernului „să înceteze imediat” orice acţiune politică sau de propagandă care poate duce la scoaterea ţării noastre din Uniunea Europeană, afirmând că, în mod programatic, PSD şi aliaţii săi politici au deturnat România de la traseul european şi s-au folosit fără niciun scrupul de mijloacele democratice pentru a compromite angajamentele ţării noastre la nivel european, singura dorinţă a celor de la putere fiind de a provoca o ruptură între ţara noastră şi Uniunea Europeană, pentru a putea scăpa de puşcărie, anunță COTIDIANUL.

Dacian Cioloş, preşedintele fondator al Mişcării România Împreună, spune că s-a renunţat la orice urmă de responsabilitate politică pentru viitorul României şi a fost lansată campania ROEXIT, prin care se cere retragerea noastră din Uniunea Europeană, fiind evident că există un plan bine pus la punct, la care se lucrează de multă vreme şi în care au fost atraşi şi oameni de bună credinţă cu ajutorul unor false pretexte.

Fostul premier Dacian Cioloş citat de EVENIMENTUL ZILEI, spune că nimeni din România nu a mandatat PSD, pe Liviu Dragnea, pe Viorica Dăncilă sau europarlamentarii acestui partid şi pe cei de la ALDE să provoace retragerea ţării noastre din Uniunea Europeană, el invocând luări de poziţii incalificabile pentru un demnitar sau pentru un reprezentant al României, minciuni şi propagandă pe bandă rulantă din partea PSD cu un singur scop – acela de a-şi scăpa clienţii politici de răspunderea pentru fraudarea bugetului de stat al României.

Deci, constată ADEVĂRUL, s-a dat oficial drumul la campania de scoatere a României din Uniunea Europeană. Coaliţia PSD-ALDE dă cărţile pe faţă şi nu se mai ascunde după perdea cu intenţiile sale de a sacrifica totul de la caracterul democratic al statului român la destinul european şi parteneriatul euroatlantic al României, toate acestea fiind aruncate la gunoi cu scopul de a servi intereselor unei mâini de oameni.