Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Parlamentul a renunţat la câteva miliarde de lei care trebuiau returnate de către angajaţii din Administraţie ce au primit sporuri ilegale înainte de 2010, în urma adoptării proiectului de lege iniţiat în acest sens de parlamentarii UDMR. Este vorba de sporuri a căror ilegalitate a fost constatată de Curtea de Conturi în urma controalelor la autorităţile publice centrale şi mai ales locale.

Estimarea Curţii pentru 2008 indica drepturi salariale acordate ilegal în sumă de 953 de milioane de lei. Extinsă la nivelul mai multor ani, suma aferentă amnistiei fiscale devine de-a dreptul ameţitoare, de ordinul miliardelor de lei. Potrivit lui Nicolae Văcăroiu, preşedintele Curţii de Conturi, aproximativ 30% din decizii de returnare a banilor au fost anulate de instanţele de judecată, dar restul au fost sau urmau să fie aplicate.

Integral în Evenimentul Zilei

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.