Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a evitat marți să vorbească despre oportunitatea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere, dorită de liderul PSD Liviu Dragnea, explicând în schimb că ar fi utilă ordonanța privind revizuirea sentințelor judecătorești, anunțată de ministrul Tudorel Toader.

”Sigur că problema amnistiei nu este o problemă nouă, este un instrument juridic care se utilizează în mod frecvent, s-a utilizat și în România, și în străinătate. În momentul în care constați că, datorită unor deficiențe legislative, deficiențe de aplicare a legii, a unor încălcări grave se petrec abuzuri în baza cărora, probabil, oameni nevinovați au ajuns să fie condamnați, îți pui problema cum remediezi aceste lucruri. Am văzut din partea ministrului Justiției o inițiativă pe care am salutat-o, și anume un proiect de OUG care să permită revizuirea tuturor hotărârilor judecătorești care s-au bazat pe ascultarea ilegală de telefoane și a utilizării protocoalelor în faza de urmărire penală și, probabil, de judecată (…) Aici este o mare problemă pe care ministrul Toader încearcă să o rezolve, dând posibilitatea tuturor celor care se consideră nedreptățiți, afectați de existenața acestui sistem de ascultare a telefoanelor, de protocoalele ilegale, cred că aceasta este o măsură prin care sper să putem rezolva o bună parte din aceste cazuri și să dăm poosibitatea tuturor să aibă un proces corect. Chiar și o persoană care este vinovată are dreptul la un proces corect. Cred că măsura propusă de minsitru este extrem de necesară”, a declarat liderul ALDE.

Integral pe G4media.roComentarii

MOS ION ROATA Domnule Presedinte TARICEANU, am urmarit cu atentie toate luarile de pozitie fata de gravele probleme cu care se confrunta ROAMANIA si sunt OK! In primul rand, cele legate de abuzarea iresponsabila a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. Cu ceva timp in urma, inainte de vacanta parlamentara, Domnia Voastra ati anuntat ca ati initiat impreuna cu Presedintele Camerei Deputatilor, un proiect de lege IN REGIM DE URGENTA, care sa asigure desecretizarea Hotararii CSAT care a asigurat incheierea acestor protocoale nelegale. Din pacate contatam ca din REGIMUL de URGENTA a ramas numai ... regimul! Oare totul sa fi fost simple : parole, parole? PACAT, PACAT DE SANGELE VARSAT!

28 august 2018 18:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.