Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Seismul cu magnitudinea 7,2 care a afectat la 23 octombrie provincia Van, din estul Turciei, a provocat moartea a 601 persoane, potrivit unui nou bilanţ, publicat duminică de celula de urgenţă a Guvernului turc pe site-ul său.Bilanţul precedent, prezentat cu câteva ore mai devreme de celula de urgenţă, era de 596 de morţi şi cel puţin 4.150 de răniţi.

Seismul a distrus numeroase clădiri din oraşele şi satele din regiunea Van, aflată în estul Turciei, la graniţa cu Iranul.

Numai în oraşul Van, capitala regională, s-au prăbuşit peste 5.000 de imobile, relansând polemica privind nerespectarea normelor seismice şi corectitudinea constructorilor.

Vicepremierul Besir Atalay a anunţat, la rândul său, că echipele de intervenţie au reuşit să salveze în total 231 de persoane prinse sub clădirile dărâmate.


Intetgral pe mediafax.ro

Integral pe Mediafax