Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rachete, arme şi heorină. Poliţia Română şi DIICOT, în colaborarea cu DEA, au reuşit să destructureze o reţea de narco-terorişti, cu legături cu Hezbollah.

Preet Bharara, procurorul districtual din Southern District of New York, şi Michele M. Leonhart, administratorul Drug Enforcement Administration (DEA), au anunţat marţi că au trimis în instanţă două cazuri de narco-terorism, instrumentate în urma unor operaţiuni sub acoperire.

Primul caz îi priveşte pe Siavosh Henareh, Bachar Wehbe şi Cetin Aksu, care sunt acuzaţi de sprijinirea organizaţiei teroriste Hezbollah.

Al doilea caz a fost deschis împotriva lui Taza Gul Alizai (“Gul”), sub acuzaţiile de consipraţie la narco-terorism, narco-terorism, trafic de heroină şi vânzare de armament.Gul, despre care se crede că este reprezentant al talibanilor, a vândut surselor confidenţiale DEA 15 kilograme de heroină şi şase arme AK-47.

Arestarea lui Henareh, Wehbe şi Aksu

Începând cu iunie 2010, Henraeh a avut o serie de întâlniri în mai multe ţări (printre care Turcia, România şi Grecia) cu surse confidenţiale ale DEA. Cel puţin una dintre ele s-a dat drept colaborator al Hezbollah. În timpul acestor întâlniri, dar şi într-o serie de convorbiri telefonice, Henareh a fost de acord să aranjeze un import de câteva sute de kilograme de heroină de mare puritate, în Statele Unite.

Integral in Ziua veche.

Integral pe Ziua Veche