Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Anders Behring Breivik, judecat pentru masacrarea a 77 de persoane vara trecută în Norvegia, a prezentat scuze luni pentru victimele fără apartenenţă politică, refuzând să facă acelaşi lucru pentru apropiaţii adolescenţilor ucişi pe insula Utoeya, relatează AFP.

"Aş vrea să le prezint cele mai profunde scuze", a declarat extremistul de dreapta, adresându-se familiilor trecătorilor ucişi sau răniţi de explozia bombei pe care a plasat-o, la 22 iulie 2011, în apropierea sediului Guvernului norvegian.

Întrebat de procuror dacă vrea să le prezinte scuze şi familiilor celorlalte victime, ucise în clădiri ministeriale sau pe insula Utoeya unde se desfăşura o tabără de vară a Tineretului Laburist, Breivik a răspuns negativ.

Masacrarea tinerilor laburişti şi a angajaţilor ministerelor a fost "atroce dar necesară", a repetat el, afirmând că 44 dintre persoanele pe care le-a ucis pe insula Utoeya aveau responsabilităţi în cadrul Tineretului Laburist, iar tabăra de vară era "o tabără de îndoctrinare politică".

În total, 69 de persoane, majoritatea adolescenţi, au murit pe insula Utoeya şi alte opt au fost ucise de explozia, cu puţin înainte, a unei camionete-capcană în apropierea turnului în care se află birourile premierului laburist Jens Stoltenberg, care era absent în acel moment.

Integral pe România LiberăComentarii

@CetateanuAsuprit( Super tampit ) Nu ti-a ajutat tratamentul ?

23 aprilie 2012 15:17

carmen fanaticul...cu ce i mai ajuta pe parintii aceia devastati de suferinta...bestia, isi cere scuze ca si cum i a cazut mancarea de la gura

23 aprilie 2012 12:28

CetateanAsuprit El si Basescu sunt oameni diferiti, de etnii si educatii diferite. Dar au in comun TUPEUL. Totusi Basescu are mai multe victime la activ, desi indirecte, ce-i drept.

23 aprilie 2012 12:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.