Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul premier PSD Victor Ponta atacă dur PSD-ul, pe președintele partidului Liviu Dragnea dar și pe premierul desemnat de acesta, Viorica Dăncilă. El a declarat că un prim-ministru care nu poate să decidă asupra echipei şi asupra politicilor Guvernului nu e prim-ministru.

„Un premier care nu-şi anunţă guvernul el, care nu discută cu partidele din Parlament direct, fără domnul Dragnea lângă, un prim-ministru care nu poate să decidă asupra echipei şi asupra politicilor, nu e prim-ministru. Am fost în guvernul lui Adrian Năstase, am criticat guvernul domnului Tăriceanu, am văzut alte guverne. Aşa funcţionează guvernele în toată Europa, în ţările spre care ne uităm", a afirmat fostul premier şi lider al PSD, citat de ANTENA3.

Victor Ponta, remarcă JURNALUL NAȚIONAL, a adăugat însă că pot exista cel puţin două situaţii în care Viorica Dăncilă să nu fie de acord cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea. "La un moment dat se întâmplă două lucruri, dacă nu s-au întâmplat de la început, realizezi că ai o anumită responsabilitate nu doar faţă de cel care te-a pus în funcţie, ci faţă de toţi românii şi dacă doamna Dăncilă la un moment dat va realiza acest lucru, va apărea un conflict. Şi al doilea lucru, când îţi dai seama că eşti pus să semnezi lucruri atât de ilegale încât la un moment dat nu o să poţi să spui că 'm-a pus Dragnea să semnez'", a mai afirmat fostul premier.

Deputatul Victor Ponta a precizat marţi că nu s-a mai întâmplat ca toate deciziile în PSD să fie luate de un singur om, susţinând că preşedintele social-democrat Liviu Dragnea este cel mai puternic om politic de la preşedintele comunist Nicolae Ceauşescu încoace, anunță ADEVĂRUL. „De fapt, 2018, ca şi 2017, a început cu o bătălie strict pentru putere. Dragnea e cel mai puternic de la Ceauşescu încoace. Ce face cu puterea aia? Asta e problema. (...)", a precizat Victor Ponta.

Acesta a subliniat că, actualmente, cel care decide în partid şi în guvern este Liviu Dragnea. "Puterea pe care o are domnului Dragnea, puterea absolută asupra Parlamentului, partidului şi acum asupra Guvernului, în anul 2017 a folosit-o doar pentru el, n-a folosit-o pentru noi toţi şi mă îndoiesc că în 2018 o va folosi", a afirmat deputatul PSD.

Și fostul președinte Traian Băsescu consideră că prin nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia premier începe "guvernarea 100% Dragnea", afirmând totodată că Partidului Social Democrat îi va fi greu să administreze modificările aduse Codului Fiscal, anunță EVENIMENTUL ZILEI. ”Va fi foarte docilă ((Viorica Dăncilă-n.r.) ) în relaţia cu Daddy (Liviu Dragnea-n.r.). În sfârşit Dragnea va fi şeful Guvernului. Începe guvernarea 100% Dragnea”, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu.

Și atunci ce o recomandă pe Viorica Dăncilă să fie premierul României? „Majoritatea parlamentară a recomandat-o", a răspuns preşedintele Klaus Iohannis, anunță GÂNDUL. „Despre aceste chestiuni am vorbit chiar la desemnare şi am spus atunci, unii au crezut că am spus de complezenţă: am cântărit toate argumentele şi am ajuns la concluzia că asta este varianta pe care trebuie s-o accept. (...) Sigur că am avut o întâlnire, mi s-ar fi părut ciudat să fac o desemnare fără să cunosc persoana. (...) Majoritatea parlamentară a recomandat-o", a răspuns Klaus Iohannis atunci când a fost întrebat de ce a ales să desemneze al treilea premier PSD într-un singur an.

Nici un parlamentar PSD nu a crâcnit în faţa deciziei partidului privind avansarea în ierarhia statului roman a Vioricăi Dăncilă, constată COTIDIANUL. Premierul desemnat a enumerat, marţi, câteva măsuri pe care ar urma să le ia atunci când se va instala în funcție. Dăncilă a făcut referire la Codul economic şi cel administrativ, precum şi legile învăţământului şi pensiilor. Aceasta a mai menţionat faptul că a preluat programul de guvernare, a eliminat ce a fost realizat şi urmează să-l pună în aplicare.Comentarii

VM Ponta vorbeste cand el a renuntzat la datoria Rompetrol in favoarea Kazahstanului (Gazmunai), el a semnat actul ptr terenul ptr a se construi cea mai mare mscheie musulmana in SE-stul Europei la Bucuresti (la cererea Turciei)...Aceste mari acte de tradarea intereselor Romaniei ar fi de investigat de DNA si subminarea interesului statului ar trebui reintrodusa in Codul Penal (daca tot vor PSD-isti sa-l modifice...dar ei vor sa oficializeze hotzia si sa calareasca justitzia...)

25 ianuarie 2018 12:13

Levy Dragnea agent Mossad Ponta a fost mereu omul sistemului. E si mason pe deasupra.

25 ianuarie 2018 8:53

Ponta = un tigan albanez ai carater bai tigane pana-n china si-napoi

24 ianuarie 2018 23:00

mister pirt amantul curvei popii tov serban ce ar fi sa-iei pi mata pi la spate

24 ianuarie 2018 21:48

Levy Dragnea DA, da, te-as fute-n cur nonstop. Un asa devotament fata de Tel Drum, esenta PSD, mai rar.

24 ianuarie 2018 19:56

DA Măi, ponta, ești individul de care ești mândru tu însuți în calitate de campion al lașității. Ca prim-ministru, uiți ce ai făcut, mă, japiță politică? Tu vorbești? Mă, ponta, mă, ție chiar nu ți-e rușine? Marș, să nu te mai vadă nimeni, nepricopsitule!

24 ianuarie 2018 18:57

Serban Nicolae Ponta cam are dreptate, lua-l-as violent pe la spate.

24 ianuarie 2018 18:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.