Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deşi opoziţia a susţinut, la consultările de la Cotroceni, varianta alegerilor anticipate, datele apărute într-un nou sondaj demonstrează că această variantă nu o avantajează. Și se pare că nici pe președintele Klaus Iohannis. Concret, PSD s-ar apropia din nou de scorul obţinut la parlamentarele din decembrie 2016, 42% dintre români declarând că ar pune ştampila pe sigla partidului condus de Liviu Dragnea.

Conform sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar câştiga din nou cu 42%, o diferenţă de aproximativ 3 procente faţă de procentul obţinut în decembrie 2016. Cei de la PNL au o evoluţie pozitivă, arată sursa citată, înregistrând şi cea mai mare creştere dintre partidele parlamentare: 27% acum, faţă de 20% cât au obţinut la parlamentarele din 2016, anunță GÂNDUL.

Şi cei de ALDE au câştigat mai mulţi susţinători în ultima perioadă, arată tot sondajul Curs. Astfel, Alianţa condusă de Călin Popescu Tăriceanu a urcat de la 6% la 9%, faţă de cele mai recente alegeri parlamentare. În scădere masivă faţă de scrutinul parlamentar se află USR (5%, comparativ cu 9% cât au câştigat în decembrie 2016), în timp de PMP ar rămâne la puţin peste 5%, iar UDMR la 6%. În sondaj au fost incluse şi Platforma România 100 condusă de Dacian Cioloş, dar şi Partidul Pro România al lui Victor Ponta, ambele cotate la 2%.

Desemnarea noului premier i-a adus și lui Klaus Iohannis o scădere drastică de popularitate. Imediat după ce a anunțat că o desemnează pe Viorica Dăncilă pentru alcătuirea unui nou Guvern, Klaus Iohannis a stârnit indignarea admiratorilor de pe rețelele de socializare, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Pe lângă sute de postări în care atitudinea de non-combat a președintelui e comparată cu o ”trădare”, acest lucru s-a făcut simțit și pe pagina de Facebook. În numai câteva ore, numărul celor care au dat ”like” acestei pagini a scăzut de la 1.815.078 la 1.814.414 și numărul scade de la un minut la altul.

De asemenea, arată și COTIDIANUL, mulți, câteva sute, au renunțat și la a urmări postările de pe această pagină, numărul lor scăzând de la 1.776.666 la 1.776.085. Furia se manifestă și în mesajele tot mai violente postate la comentariile de la o postare din ziua de 16 ianuarie, la ora redactării acestei știri nefiind postată declarația susținută la Cotroceni miercuri, la ora 17.30,

Şeful statului a dat majorităţii parlamentare mai puţine emoţii decât ar fi crezut aleşii Opoziţiei. Klaus Iohannis a acceptat propunerea de premier a PSD, europarlamentarul Vasilica Viorica Dăncilă, cu toate că la ultima remaniere guvernamentală, din luna octombrie, îi avertizase pe social-democraţi şi pe cei din ALDE că s-ar putea să nu mai numească un reprezentant al lor la Palatul Victoria dacă îşi schimbă pentru a doua oară propriul premier, amintește ADEVĂRUL.

Deşi în discursul său a arătat că a luat în calcul nu doar opţiunile politicienilor, ci şi opinia societăţii, exprimată inclusiv pe reţelele de socializare, preşedintele Ionannis a făcut desemnarea fără să schiţeze nici cel mai vag gest de rezistenţă, constată JURNALUL NAȚIONAL..„În primul rând, această decizie trebuie să fie conformă cu Constituţia şi cu deciziile CCR în materie de desemnare şi aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. În Parlament, după consultări, îmi e foarte clar, PSD dispune de o majoritate şi, atunci, cântărind toate argumentele, ţinând cont de situaţia concretă din Parlament, am decis să dau PSD încă o şansă şi să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă“, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Decizia lui Klaus Iohannis de a accepta, fără rețineri, propunerea făcută de Liviu Dragnea pentru postul de premier, a născut varianta unei alianțe nebănuite între președintele PSD și liderul țării. Iar EVENIMENTUL ZILEI accentuează ipoteza cu o dezvăluire incredibilă. Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Livu Dragnea, ar ocupa vila RA-APPS de pe domeniul regal Scroviștea, județul Ilfov, destinată Președintelui României.

Președintele Klaus Iohannis a renunțat la obiceiul de a analiza lucrurile cu matură și înceată chibzuință și i-a dat lui Dragnea premierul ce-a pohtit în mai puțin de două ore. Minunea nu este de fapt decât rezultatul înțelegerii perfectate de mai multă vreme între președintele țării și liderul actualei puteri, susține NAȚIONAL. Sumar exprimată, înțegerea sună așa: Eu Iohannis îmi văd de Cotroceniul meu iar tu Dragnea te joci după bunul tău plac la Guvern.

Parafat sau nu, blatul a fost pus în pericol de un Mihai Tudose dornic să-și joace propria partitură. Ca urmare, deși a ajuns premier susținut de Iohannis, Tudose a fost executat la Kiseleff cu voia Cotroceniului. Un Cotroceni care nu a mai ținut cont de postările de pe Facebook și a desemnat-o pe repede-înainte premier pe aleasa lui Dragnea – numita Viorica Vasilica Dăncilă.