Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sindicatele au propus reprezentanţilor FMI să discute cu Guvernul astfel încât salariile şi pensiile să fie indexate cel puţin cu rata inflaţiei în 2012, iar delegaţia FMI a fost de acord că salariaţii şi pensionarii trebuie protejaţi, dar a spus că nu se ocupă de bugetul României.Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat vineri, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii Fondului Internaţional Monetar şi Comisiei Europene, că sindicatele le-au făcut o propunere însoţită de calcule şi analize de impact cu privire la un mecanism de protejare a salariilor şi pensiilor cel puţin în ceea ce priveşte inflaţia anul următor.

Reprezentanţii FMI au spus că ei nu manageriază la nivel micro bugetul României aceasta fiind treaba Guvernului, ei fiind interesaţi de ţintele macro, dar au fost de acord cu propunerea sindicaliştilor.

"FMI a fost de acord cu propunerea noastră de protejare a celor peste 6 milioane de cetăţeni, salariaţi şi pensionari, pentru a nu împinge această populaţie vulnerabilă spre zona de creditare", a spus Dumitru Costin.
Integral pe Mediafax