Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, de la Bruxelles, că CE a adoptat o soluţie de capitalizare a băncilor, prin care toate statele din Uniune au garanţia că subsidiarele "băncilor-mamă" nu vor avea probleme legate de fluxurile de capital.

"A fost adoptată declaraţia de recapitalizare a băncilor", a spus Băsescu, menţionând că acest fapt vizează capacitatea băncilor de a asigura fluxuri de creditare a economiei reale.

Astfel, potrivit şefului statului, prin această decizie statele europene au garanţia că subsidiarele băncilor mamă nu vor avea probleme legate de fluxurile de capital.

Uniunea Europeană a ajuns miercuri seară la un acord pentru recapitalizarea băncilor, cu ocazia summitului de la Bruxelles, anunţă premierul Poloniei, Donald Tusk.

Preşedintele Băsescu declara, miercuri, că România ar fi "într-o dificultate foarte mare" dacă fluxurile de capital oferite de bancile mamă spre a fi utilizate la băncile lor din România s-ar micşora, explicând că nu s-ar mai putea finanţa nici măcar bugetul de cheltuieli de anul acesta.