Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Șoferii care au împlinit vârsta de 70 de ani pot sta, deocamdată, liniștiți, fără teama că vor fi obligați să efectueze mai rapid un control medical pentru a primi dreptul de a mai conduce o mașină pe drumurile publice, așa cum parlamentarii se pregăteau să decidă. Aceasta deoarece procedura legislativă pentru aprobarea proiectului a încetat după alegerile de anul trecut, fără a fi reintrodus în dezbatere.

Unul dintre inițiatorii proiectului a câștigat însă un nou mandat de parlamentar, având astfel posibilitatea ca, la un moment dat, să propună din nou controlul medical repetat pentru șoferii în vârstă.

În varianta pregătită spre aprobare anul trecut, șoferii care au împlinit vârsta de 70 de ani erau obligați să efectueze mai rapid un control medical pentru a primi dreptul de a mai conduce o mașină pe drumurile publice.